26 februari

2009-02-26 @ 13:49:29
26 februari? Jisses, snart mars månad. Alltså, jag brukar alltid se fram emot min födelsedag, men den här våren är det så himla mycket som händer, så jag har inte alls tänkt på det. Jag brukar börja nedräkningen vid nyår någon gång, fram till maj. Nu är det snart mars och jag har inte ägnat det en tanke. Kanske tur det. 19 känns väldigt gammal. Minns när jag var 12-13, och min syrra var nitton. Jag tyckte hon var jättegammal. Nu är jag snart 19 och jag känner mig helt tom bara vid tanken på det. Ingen ångest eller så, det känns bara väldigt overkligt. Det känns overkligt att jag försöker söka jobb, som jag vill behålla länge, inte bara över sommaren. Känns overkligt att veta att jag inte kommer ha sommarlov, utan jag kommer ta studenten, och sen bli "arbetslös". Men ingen ångest...

Hur som, har just spendetar 45 - 60 min med att städa badrummet. Hatar mitt badrum. Jag försöker göra det bra, rent, fint och fräscht, men det är äckligt. Äckligt, I tell you! Jag beskyller katterna. Vi skulle ha väldigt rent utan katterna. Känner mig lite elak, men jag är trött på dem. Det är bara stökigt och smutsigt överallt, det är katthår, det är kattmatslukt och rester, det är lukten från kattlådan och det är ÄCKLIGT! Jag vill flytta hemifrån och bo ensam, utan katthår, kattmat och kattlådor. Det krävs ju dock det där jobbet jag inte har ännu, för att kunna flytta hemifrån. Man kommer inte så långt med 1050 kr i månaden (som jag dessutom inte får mer efter juni). Men ingen ångest här inte...

HUR SOM, ikväll blir det Plan Three och Bandit-fest på Harry's. Blir nog SKÖJ! I annat fall får jag höra bra musik i alla fall. Tummen upp! Och peace out.

Dagens lycka?

2009-02-24 @ 17:39:29
Vad har gjort er glada idag? Jag vill veta! Dela med er :D

Idag har varit så jääkla bra för min egen del. Har kommit lite närmare till att  kunna tapetsera om i rummet, jag har simmat med Jessica (sjukt trevligt och mysigt), jag fick SJUKT NICELIGA samtal om en viss grej, som jag inte vet om jag kan prata om ännu, men iaf???!?!?! JAG ÄR FETT GLAD!!! Och sen har mina byxor äntligen kommer, med det fina lilla skoltrycket. Det ekar i mitt rum, "footloose" snurrar i mina högtalare, och jag skuttar runt som en liten.. jag vet inte vad. Jag är glad!

Betyg!

2009-02-24 @ 01:43:00
Fick just reda på att jag fick MVG i Svenska B. Känns helt otroligt skönt. Och kul! Jag tyckte om svenska, även om det kunde vara jobbigt. Jag hade dock hoppats och anat ett MVG, men att få det bekräftat; YAY! :D
Grattis till mig säger jag! :D

Åsikt om tapeter?

2009-02-23 @ 15:05:03
Jag håller på och städar runt i mitt rum, försöker få ut alla saker ur rummet. Men jag vet inte var jag ska ställa sakerna, alla möjliga ställen är hel överbelamrade hemma hos oss. Då de håller på med balkongen står alla balkongmöbler och cyklar i mitt gamla rum, så där är det mission impossible att få in grejor. Men det ordnar sig nog. Vi i min familj lyckas alltid på något vänster få plats med grejor. Fråga mig inte hur, det är en mysterium.

Vi ska nämligen tapetsera om mitt rum. Eller vi börjar med mitt rum, sen blir det föräldrarnas, och sen ska det fixas ett gästrum/matsal. Men vi börjar med mitt rum, så vi kan ha plats att flytta runt lite saker. Och jag har velat jättemycket med tapeter. Först gick mina tankar åt det lite mer jordnära, afrikanska. Brunt, beiget, guld. Men det jag vill ha finns inte i min prisklass, så det får bli när jag blir rik (aka aldrig). Dessutom vill jag ha på massa olika sätt samtidigt. Men nu har jag bestämt mig för vitt. Helt tråkigt vitt. MEN det blir dock en fondvägg med de här ljuvliga sakerna!

Vad tror ni? Kan det bli något? Jag ska iaf ha det så :P Sen blir det lite mörkare gardiner till det. Jag tror det kan bli sjukt bra.

Vatten över huvudet?

2009-02-22 @ 01:12:33
Möjligtvis.. Jag sitter och fixar med en hemsida jag inte ALLS vet varför jag gör den så komplicerad, när jag inte behöver. Det blir BRA, men jag kommer behöva fixa så himla mycket med att hålla den uppdaterad >< Vet inte varför jag gör det. Jag känner mig väl ambitiös.. Eller jag låtsas i alla fall. Jaja, jag får ta en sak i taget, och se hur det går. Det tror jag i alla fall på.

Imorgon ska jag försöka att inte sova alltför länge, kanske åka till Punkt Shop och köpa glajor? Perhaps, perhaps..! Får se. Jag vill i alla fall att det ska bli vår, det gör mig så mycket mer taggad till att över huvud taget gå ut. Att klä på sig kläder för att inte frysa är ju ett projekt i sig.

Loov

2009-02-20 @ 14:34:28
Yes, så var det dags för sportlov. Jisses, vad snabbt tiden går (känns som att det är en återkommande mening i min blogg...) Hur som helst så känner jag bara tummen upp inför det. Just nu skiner solen, jag har massvis med energi och jag har någon underlig städ-craving. Jag vill fixa mitt rum, jag vill rensa min garderob och i princip allt jag äger och har. Jag har inte riktigt möjlighet att göra det just nu dock.

Men lovet, ja.. Jag ska simma med Jessica på tisdag, och på torsdag blir det Harrys och Plan Three (nån som hänkar med mig, Gaby och Oscar?), annars har jag inga planer, precis så som jag vill ha det. Ska ta en dag snart och få undan lite läxor, men det ordnar sig också =) Nu ska jag.. göra nåt, hoho

Hjärtligaste!

Jag misslyckades...

2009-02-19 @ 16:40:28
Dagen blev inge bra. Hade två helt värdelösa lektioner, frös halvt sönder mina händer, för jag glömde vantarna imorse, fick mina skolkläder och blev liiite glad till jag upptäckte att de skickat fel saker, och då blev jag grinig igen. Det är nästan så jag vill lägga mig och gråta. Idag har jag en "jag orkar inte mer"-dag. Så; jag orkar inte mer! Ge mig en kram, fetaste chokladen, en filt och en film, så kan jag känna mig tillräckligt ynklig. Bara för det ska jag göra varm oboy (jag kommer få ont i magen, men SÅ ynklig känner jag mig!!!), lägga mig i min säng och titta på film. Så det så..

"Louise, allt ditt plugg?"
"*peka finger*".

"Fifan!"

2009-02-19 @ 10:47:14
Gårdagskvällen var inte så himla kul. Jag kände mig helt plötsligt mindre värd, allmänt och socialt fel. Anledningarna är inga jag tänker ta upp här. Men det var inte så kul. Någon tog det jag irriterar mig allra mest på, när det kommer till mig själv, och tryckte upp det i ansiktet. Jag har inte känt mig så nertryckt sen åttonde klass. Men jag vet vem jag är, och jag behöver inte att någon ska komma och säga hur jag ska vara. Så nu ska jag göra det jag ska, dvs klä på mig och fixa mig, och ge mig iväg till skolan. Och detta ska bli en bra dag! För efter idag har jag bara en lektion kvar, sen är det sportlov. Ska bli så skönt!

Te-o-man

2009-02-18 @ 21:31:25
Sitter för tillfället och sörplar i mig dagens fjärde kopp med te. Jag brukade ha en vana på två koppar/dag. Blev visst dubbel upp idag. Men jag klagar inte! Te är gott. Jag har helt enkelt inte kunnat låta bli. Det vanliga morgonteet. Sen blev jag jättesugen på te på engelskan, så jag köpte te. Jag åkte och fikade med mina vänninor och insåg att det underbara kaféet hade Mango-te! Min lycka..! Självklart var jag tvungen att ta en kopp. Och nu är det det hederliga gamla kvällsteet.

Och jag borde så mycket, men jag orkar så lite, och jag skiter i resten! Har haft en super dag, jag har bara tre lektioner kvar denna vecka, sen har jag lov. Det ska bli skönt. Och när man kommer tillbaka till skolan är det för sjutton mars! Jisses vad tiden går..

Respektlösa samhälle!

2009-02-16 @ 22:06:35
Varför rånar man en kyrka? Varför bestjäl man folk på något som gör en aningen gladare? Och Hur lyckas man göra det mitt i Stockholms innerstad, med 1000 personer på andra sidan väggen?

Det är just det som hänt. Kören, som jag längtat så himla mycket efter, började äntligen idag. Jag åkte dit, glad. Jag gick in, glad. Jag sjöng tillsammans med runt tusen personer till, var glad. Skulle precis till att sluta och lämna salen, fortsätta dagen som varit helt underbar. Då rusar pastorn upp på scenen och berättat för oss att de stackarna som suttit i receptionen blivit rånade. Receptionen är avspärrad och vi kan inte bara springa ut.

Låt mig förklara lite; Kören jag går på, är en kör där alla kan komma och bara sjunga. Man behöver inte vara bra, ha erfarenhet eller någonting sånt. Man kommer för att man tycker det är sjukt kul att sjunga, för att få känna lite glädje tillsammans med hundratals andra människor. Visst, det kostar lite, men det gör allt nuförtiden. Vi har en otrolig tillgång till vatten, och man kan inte ens få ett glas vatten på stan under en stekhet sommar dag. Stan ska hållar ren, men det kostar att gå på toa på något offentligt ställe. Om femton år kommer det tamefan kosta att korsa gatan.

Hur som helst, det är säsongsstart på kören, folk betalar för sina klippkort (och kören hyr in sig i kyrkan tio måndagar per halvår, och har därför ingen kortbetalning = massa kontanter). Och då är det någon eller några människor som har bestämt sig för att råna dessa glädjespridare till människor! De kliver in, beväpnade och maskerade, i en kyrka i Stockholms innerstad, med tusen pers skrålandes på andra sidan väggen, och rånar kyrkan.

VAR ÄR SKAMMEN? Var är det sunda förnuftet, respekten? Var är ärligheten och tapperheten? Var är människorna egentligen? Var är världen vi borde leva i?

Planering fram till döden

2009-02-15 @ 23:53:57
Satt och chattade med en vän till mig, då vi kom in på ämnet planer. Vissa planerar hela sitt liv, andra planerar inte ens kommande helg. Jag, personligen, är nog den senare. Min mor säger att jag "lever i nuet". Och det låter väldigt trevligt tycker jag. Och till viss del stämmer det. Jag ser helst inte tillbaka på det som varit, om det inte varit alldeles underbart roligt. Annars låter jag bli. Jag menar, vad kan man göra åt det  nu?

Jag tittar inte bakåt, men jag kräver inte att se så himla långt fram heller. Jag tar snart studenten och många av mina vänner känner ångest och panik över att de inte vet vad de ska göra. Eller så känner de ångest och panik just för att de vet vad de ska göra. Inte jag, jag känner mig ganska lugn. Jag lever i nuet. Men de andra, de verkar vilja ha halva livet inplanerat. Jobb, studier, resor, umgänget, familj, ja allt. Men varför ska 18åriga ungdomar behöva ha hela livet planerat? Om man har det och trivs med det, toppen! Jag skulle aldrig klara det. Jag skulle få panik över alla planer.


Vad säger du? Hur långt fram vill du att dina planer ska sträcka sig? Vad finns det för risker, enligt dig, med att ha planer för en längre period? Vad finns det för risker att Inte ha det?
Gör din röst hörd, dela med dig av din åsikt!

Ny Musik

2009-02-15 @ 17:51:59
Har lite ny musik här på bloggen. Även denna gång sånt jag lyssnar på mycket för tillfället, eller som jag tycker är allmänt bra.

Är det någonting Ni gärna vill höra? Vad tycker ni om musiken jag har? Är den trevlig att lyssna på?

Ciao!

Alla jävlars dag?

2009-02-14 @ 19:17:41
Det är så jag brukar känna i vanliga fall. Ni vet, när man tar en tur på stan, och varenda människa ser så där lyckliga ut. De bär omkring på små presenter som de ska ge till sina respektive. I vanliga fall brukar jag utstöta ett deprimerat "Jag hatar Alla Hjärtans Dag..!" Och av en enkel anledning; Jag har varit avundsjuk. Och jag är ju en sån där romantisk jävel, som också vill bli uppvaktad. Klart som sjutton man blir avis.

I år rör det mig inte i ryggen. Jag har haft en riktigt trevlig Alla Hjärtans Dag. Nej, jag har inte haft nån dejt. Nej, jag har inte fått nån ros, eller någon annan gullighet. Jag har rått om mig själv. Jag har shoppat, köpt choklad och ansiktsmask och jag är ensam hemma. Och det enda jag bryr mig om just nu är MIG. Jag har ju tydligen ingen respektive att ägna Alla Hjärtans Dag åt. Men för en gångs skull så känns det inte trist, utan tvärtom; mer tid åt mig! Låter egocentriskt, men är det någon dag singlar får bry sig om sig själva är det väl ändå idag? Just det, och det har jag gjort!

Självklart önskar jag alla ni som faktiskt har en respektive all lycka i framtiden, och en underbar fortsättning på kvällen, för det förtjänar Ni, precis som Jag förtjänar att få unna mig lite. Det är inte ofta jag gör det.

Såå. Jag har shoppat alltså. Nyfikna på vad? Inte..? Jag är egocentrisk idag, och skiter faktiskt i vilket, vill ni inte titta på bilderna är det bara att blunda, eller klicka sig härifrån. Men då kanske ni missar något! :)

Tunika från Indiska, 199 kr.

Handväska från H&M, 129 kr.


"Flickan som inte fick finnas" (av Ethel G. Ericsson),
"Landet bortom haven" (av Tamara McKinley) från Bokia, 69 kr/st.


Jag ska inom kort ägna mig åt mer egocentriska saker, och även titta på Melodifestivalen. Men ni får ha det så ljuvligt så länge, så här på alla hjärtans dag!

Hjärtligaste hälsningar

Good vs Evil

2009-02-13 @ 23:09:05
Såg på Let's Dance ikväll, och 'proffsdansarna' gjorde en koreografi som jag tyckte var riktigt bra! Kan ha lite med att göra att jag älskar låten, men ändå!

Hoppas ni finner nåt i dansen!

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.846334

Var tog energin vägen?

2009-02-13 @ 22:17:51
Jag har varit förkyld hela veckan. Jag trodde att jag skulle kunna bli lite pigg. Men jag sitter just nu och är allmänt hjärndöd, och helt utmattad. Och ändå har jag inte gjort så himla mycket idag. Så byebye, mina trevliga helgplaner jag hade. Det suuger, hade sett jättemycket fram emot helgen.

Om jag inte mår bättre imorgon och kan följa med snyggingarna Linnéa och Katinka ut så ska jag sitta hemma, med omoraliska mängder med choklad och sitta och titta på Melodifestivalen i min ensamhet.
Trevlig alla hjärtansdag på mig, liksom!

Ciao! <3

Ny Design!

2009-02-12 @ 21:35:52
Ja, vad tyckes?

Det är Julia som varit snäll och tagit sig tid och ork att fixa åt mig. Man tackar så hjärtligt! Jag är helnöjd i alla fall! Hade nog aldrig kunnat göra nåt sånt här, hur mycket jag än övade, haha.

Vår på väg

2009-02-11 @ 11:17:47
Förkyld hemma. Solen skiner utanför. Den tittar in i rummet, och det känns som att det blir fem grader varmare på en gång. Kanske är febern också, vem vet, haha. Hur som helst öppnade jag fönstret och det första jag hör är fågelsång. Otroligt mysigt att höra. För mig betyder fågelsång bättre tider, ljusare tider, sol och värme. Och det är vad som kommer. Inte långt kvar.

Och balkongrenoverarna jobbar på som sjutton utanför, duktiga som de är. Så snart kanske man kan sitta och glassa i solskenet på balkongen, istället för att behöva ställa sig på den förfallna gården utanför och se helt störd ut, eller stå och sola genom ett fönster. Det ser jag fram emot.

Och jag har en ny glädjelåt, den är så himla uppiggande, kompet, instrumenten, allt! Jag hittade tyvärr ingen bättre video än denna på youtube, men vad fasen, det är ju bättre än inget! Så jag hoppas ni vill lyssna i alla fall, jag blir åtminstone på riktigt bra humör när jag hör den!


Hjärnkapacitet på noll?

2009-02-10 @ 16:11:53
Det känns så. Min hjärna är icke längre fungerande. Det är vad jag tror på i alla fall. Och idag är allting bara... blä. Jag är sjuk, känns som att jag missar en massa saker jag borde ha varit med om. Känns som om jag har massa saker jag borde göra, men jag gör dem inte. Det känns som att jag gör massa saker jag INTE borde göra. Och jag säger bara; FAN.

Först och främst ligger jag som sagt hemma, Sjuuuk. Men vet ni vad jag gjorde? Jag ringde till frisören och beställde tid till imorgon, då jag antingen borde vara i skolan, eller ligga hemma och vara sjuk. Hur DUM får man vara? Blir nästan irriterad på mig själv..
Och sen alla himla läxor, som jag inte gör? De är lite jobbiga, kan jag ju påpeka. Eller NEJ, det är de inte alls, det är JAG som är dum. Alltså hur kan jag tillåta mig själv att bara lägga allting på hög, när jag vet att jag tycker det är så himla jobbigt?! Åhh, vissa dagar förstår jag inte på mig själv.

Jag hoppas ni är med diciplinerade än vad jag är!
Ciao <3

Snacka om dålig diciplin!

2009-02-08 @ 19:44:39
Jag har suttit hela helgen och sagt att jag ska plugga. Men jag gör inget. Och jag hatar när jag gör så, för det är ju ingen annan än jag som lider. Så fy på mig!
Jag har i alla fall en sak som jag måste göra klar ikväll, men det borde gå hyffsat snabbt. Resten får jag göra... jaa, jag vet inte när. Ska få hjälp med ensembleläxan imorgon av Oscar i alla fall.

Och jag måste lägga upp låten som jag har lyssnat på om och om igen heeeela dagen;


Busringning som går fel!

2009-02-06 @ 18:54:23
Jag såg just detta klippet, och det jag tyckte det var helt otroligt roligt! Så jag måste visa er, haha


5 februari

2009-02-05 @ 21:58:27
Lite snabbt bara;

  • den här veckan har gått sjukt fort tycker jag. Och jag har varit betydligt mycket positivare och gladare än förra veckan. Jag menar... Jag orkade inte ens gå i skolan hela förra veckan. Denna vecka - för två dagar sedan var jag glad över att veckan snart var slut.
  • Jag är så sjukt... ja, jag vet inte vad jag är. Jag tror jag är besviken. Vi i musikklasserna får inte göra någonting roligt. Teaterklassen får vara med i roliga uppsättningar, dansarna får dansa med BOUNCE (JAG DÖR!!!!). Vi får lyssna på föredrag av lutsångare/spelare.... 
  • Igår såg jag The Suitcase på Stadsteatern. Och den var otroligt bra! Jag blev rörd, långt in i hjärtat, nästan så att det gjorde ont, så bra var den! Och deras kroppsspråk.. Helt otroligt säger jag. Sånt där borde man lära sig...
  • Jag känner helt BLÖÖÖ för ensemblen (fortfarande). Jag hade valt en låt, men den var för svår, så nu vet jag inte. Eller jag tror jag vet, men jag orkar inte med att jag inte bli nöjd. Jag måste.... ugh, lugna mig. Men det känns som att jag vill få det bra. Det här är det absolut sista framträdandet vi får göra i skolan. Vem vet vad som händer sen? Jag kan hamna på en scen någonstans, lika gärna som jag kan hamna på Ica i Farsta. Och jag älskar ju att stå på scen. Jag kämpar på för att få stå på scen. Jag vill nå ut! Meeen w/e, time and the amount of effort will tell! 
Okej, det var inte bara "lite snabbt", men jag hade väl mer att säga än jag trott. Och jag var ju positiv, men jag känner att det låter väldigt negativt alltihop.

Hursom, jag tror jag ska börja göra massa Jumping Jacks. Jag och föräldrarna diskuterade mig och min kompis, och hur vi, när vi var mindre, ställde oss och gjorde massa Jumping Jacks när vi var uttråkade. Vi hade en brandövning någon gång på Gubbängsfältet, och vi blev kalla och uttråkade, och började. När vår lärare sa att vi skulle gå slutade vi på runt 1600 hopp. Vilken energi man hade! Så jag kanske ska börja med det? Det är ju ganska bra träning egentligen! Lite nyfiken på hur många jag skulle klara om jag bara ställde mig rätt upp och ner nu och körde. Jag får prova någon gång snart, då ska jag berätta hur det gick. Om det inte blev alltför dåligt, då blir det ju pinsamt ;)

Ciao

3 februari

2009-02-03 @ 22:51:54
Jag ska sova om en kvart. Jag börjar tidigt imorgon. Men just nu sitter jag och kollat på The Big Bang Theory, underbar serie, på kanal 5. Jag råder er att se den!

Jag börjar bli trött också. Jag och Johan satt och pratade i telefon i nästan en timme. Det var trevligt. Fast mitt uttal på Ramlösa blev mobbat, haha! Men det var som sagt trevligt!

Och de läxor jag bestämt mig för att göra idag har jag inte gjort. Jag och Oscar satt i det lilla lunginflammationsorsakande rummet. Det var lite roligt. Och de där hålen i lådorna?! Mystistk??? Men kul ^^ Jag har mått braaaa idag, och jag ska försöka vara glad imorgon också, trots basgruppsmöte 8.50, fyra timmars håltimme och teater på kvällen. Det ska nog gå!

Ciao så länge, ta hand om er!

2 februari - skolk?

2009-02-02 @ 17:56:05
Okej, jag borde kanske inte skylta med det här, men i princip halva förra veckan skolkade jag. Det är inget jag brukar göra, men jag kände mig bara så himla nere! Och hela helgen har jag mått prima ballerina, bara haft sjukt trevligt och lugnt och soft. Måndag, tillbaka i skolan, och jag håller redan på att braka ihop igen. Jag orkar inte! Jag vill ha tillbaka min gamla sånglärare, för jag tål inte den jag har nu, jag vill skita i hela projektarbetet, och helst av allt vill jag bara strunta i allt förutom ensemblen och köra på, för att sen ta studenten. Det är ungefär det jag känner att jag orkar. Så... Jaaa, jag behövde skriva av mig, suck! Och mitt PA!? AAAAAAAHHHHHHHH säger jag bara! Och det är inget bra AAAAAAAAHHHHHH.Vill även passa på att göra lite reklam; GratisMode.se. Detta är en sida där man helt gratis registrerar sig, samlar på sig poäng för att sedan kunna byta till sig trisslotter, biobiljetter och presentkort (t ex på affärer som H&M, Vero Moda med många fler!). Är inte det här ett kap eller? Jag är medlem, tycker det hela är en win/win-situation. Så varför inte bli medlem, ni med? ;)

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com