Lör 2010-11-27

2010-11-27 @ 14:34:43
Här sitter jag i på lördag eftermiddag. Jag äter risgrynsgröt och lyssnar på julmusik. Fast det tar inte lång tid innan jag byter till Michel Bublé's "Feeling Good". En live-version från Madison Square Garden som jag har blivit helt förälskad i. Och jag var redan förtjust i låten. Men den här visar verkligen på hans musikalitet. En riktigt begåvad människa.

Sitter även och väntar på att min bror ska bli klar i duschen (vilket han precis blev, bara för det). Jag ska in och duscha för att sedan göra mig i ordning. För ikväll blir det fest! De två underbara brudarna Linnéa och Simone ska ju firas, och det med middag och dans hela natten. Och inte nog med det; det är en hattfest, där en hatt är ett måste! Hur kul som helst!

Trevlig helg, och en trevlig första advent.
<3

Gråtfilmer

2010-11-21 @ 00:59:09
Ja, gråtfilmer. Sådana filmer som jag kan gråta en halv evighet till, även efter att de slutat. Det kanske låter helt sjukt, men jag älskar sådana filmer. Andra kanske bara tycker de är jobbiga, men jag är en sån där som kan ladda ur spänningar ur kroppen och sinnet genom att sätta sig och gråta en skvätt. Och då är det skönt att ha något som får det hela att riktigt komma igång.

Och en gråtfilm är precis vad jag har sett på! Närmare bestämt The Last Song. Den är baserad på en bok av Nicholas Sparks, som har skrivit flera av böckerna som blivit några av mina favoritfilmer. Gråtfilmer, allihop. Bland annat så finns där A Walk To Remember, The Notebook ("Dagboken" på sv.) och Dear John. Den sista har jag inte sett, men jag vill gärna se den, och jag har planer på att se den. Mestadels för att det verkar vara just en sån där gråtfilm, som jag tycker så mycket om.

Så om ni är en sån som också vill se en gråtfilm rekommenderar jag någon av filmerna baserat på Nicholas Sparks böcker. För han är uppenbarligen bra på sådana.

Och på tal om annat fint är denna låt en sån där som jag kan sitta och småsnyfta åt. Sarah Dawn Finer – Kärleksvisan

Men nu får det räcka med sorgligheter för tillfället. Hoppas ni är glada ändå.

<3

Lör 2010-11-20

2010-11-20 @ 12:40:59
Det  där med pluggandet går.... åt skogen, om jag ska vara riktigt ärligt. Jag kommer ingenstans. Och det är nog mestadels för att jag inte vill. För jag vill verkligen inte. Hade det inte varit för att jag vill ha csn nästa termin så hade jag hoppat av kursen. Faktiskt, så jobbigt tycker jag att det är. Men samtidigt anser jag att det är bra att något håller mig kvar. Jag behöver lite utmaningar, jag behöver göra sånt jag inte vill. Fast det suger att man få ångest och ont i magen av det. Men jag får väl inbilla mig att "det som inte dödar mig, gör mig starkare". För om jag klarar tentan, så är det mindre än en månad kvar, sen är det över! Och det är ju värt! Så jag ska... jag vet inte om jag ska ta mig i kragen, men jag ska ta mig igenom kursen. Det ska jag! :)

Men oavsett hur plugget går idag så kommer jag vara less om ett par timmar. Så då ska jag åka till min syster, och ta en välbehövd paus. Hon är just nu mitt uppe i att flytta. Det flyttas från Haninge till Farsta. Vilket betyder att hon bor betydligt närmare än innan. I like! Dessutom är min farbror och hans fru där och hjälper till just nu, så jag ska få träffa dem också, vilket jag inte gjort på länge. Och jag tycker så mycket om dem, så det ska bli väldigt trevligt.

Jag borde dock kanske äta lunch någon gång under dagen... Kan vara smart.


Kräm på er
<3

Ons 2010-11-17

2010-11-17 @ 10:58:37
Onsdag = inga lektioner på SU. Vilket är skönt! För jag har desto mer att plugga hemma. Har två skrivuppgifter att göra klart, helst så snart som möjligt. De är ganska kluriga dock, är inte ens riktigt säker på om jag vet vad jag ska göra. Men det ordnar sig nog. Jag är bara glad att jag kan sitta hemma och plugga nu. Behövde jag en dator förut var jag tvungen att lägga tid och energi på att åka till skolan för att plugga. Men jag pluggar mycket bättre hemma. När jag inte sitter och bloggar så klart! Höhö...

Jag satte för övrigt upp min nyinköpta stjärna i fönstret igår. Men jag ska försöka hålla mig från att tända den förrän 1a advent. Bara en och en halv vecka, det borde jag klara tycker jag. Jag ska nog försöka baka lite lussebullar eller något liknande till dess. Mys!
Jag tycker för övrigt att det borde komma lite mer snö snart. Det är ju som sagt bara en och en halv vecka kvar till advent. Men naturen gör ju lite som den vill, det har man ju lärt sig nu.


Idag ska förresten fina Katinka och jag gå och se Harry Potter! Det ska bli riktigt kul, fast det kommer nog bli sent hem sen. Men det är det värt. Helt klart!

Men nu ska jag försöka engagera mig lite i mitt skolarbete. Ta hand om er!

<3


Bakning, musik och fotografier

2010-11-15 @ 16:59:15
Först och främst; mina tekakor!Receptet kommer från kokboken Vår Kokbok, en fin liten sak som jag använder alldeles för sällan. Det är ett standardrecept, men de blev himla goda tycker jag. Så får ni lust att baka tekakor någon gång så säg till, hehe.

Och nu verkar elektroniken i hemmet fungera som det ska. Kan nästan känna mig nöjd hemma. Jag var till och med på IKEA med mamma och pappa igår. Det blev så klart lite småsaker som jag egentligen inte behöver, men inte kan låta bli att köpa (t ex lite ljus, ljusstakar, en lampa (en likadan som en jag köpte för ett tag sen, men råkade ta sönder kort därefter), lakan, tavelramar). Men det jag var på jakt efter var ett stycke vägghylla, och efter väldigt lång tids upprepande att "jag ska skaffa en vägghylla!" så har jag faktiskt skaffat en vägghylla! Nu ska jag bara ta hjälp av pappa och få upp den på väggen, sen ska det nog bli finemang.
Dessutom svängde vi förbi Bauhaus, och där hittade jag helt underbart fin adventsstjärna att ha i fönstret. Det är nästan så jag vill sätta upp den nu, men jag ska försöka behärska mig till första advent.

Och jag har insett att jag totalt ignorerat och näst intill misshandlat min röst på sistone. Har inte alls samma koll på stämman som jag hade innan, ingen uthållighet och styrka i rösten ALLS. Det gör mig ganska irriterad på mig själv. Men jag ska försöka ta tag i det, och ta hand om min allra käraste tillgång.

Och nu när allt verkar fungera hyfsat bra här hemma, mobiler, datorer, internet så har jag passat på att lägga över lite bilder från telefonen (som fungerar som min kamera likaså). Och jag har kommit på att jag ska försöka sätta upp lite tavlor i mitt rum, endast av bilder jag själv tagit. Och där ibland ska jag ta fyra lite större bilder, en från varje årstid på året, och sätta upp. Tror ni det kan vara en bra idé?

Hur som helst, jag slänger upp lite smakprov av de bilder jag tagit på sistone. Ni får gärna lämna en liten kommentar ^^Hörs och känns!
<3

Back in action! Eller nåt sånt...

2010-11-13 @ 01:45:00
Ja, tror ni inte Internet pajade (hemtelefoni likaså) när vi väl har en fungerande dator? Klart det gjorde! Men nu hoppas jag att Internet och dator ska fungera i harmoni ett tag, i alla fall.

Tänkte bara börja med att säga att jag och Simone var i stan för... ja, när det nu var. Förra veckan? Usch, vilket dåligt minne jag har. Men hur som, jag och Simone var närmare bestämt i Gamla Stan, och där fanns vadå? Jo, en brödbod! Jag hade verkligen ingen aning om att det fanns en sådan där. Fast det borde jag ha anat. Men vid åsynen av brödboden fick jag en önskan om att ha en brödbod på landet. Får väl se vad som händer med det, det kanske är en sån där höst-grej. Varma bröd i en mysig stuga på landet? Känns väldigt passande för hösten.

Men jag gick faktiskt hem, väl inspirerad, och bakade! Tekakor blev det, det blev lättast och billigaste utifrån vad jag hade hemma. Och de blev riktigt goda. Jag tog en bild som jag tänkte lägga upp, men jag får göra det senare.


Dessutom började en ny omgång av musikalträning igår. Det känns som att det har varit uppehåll jättelänge. Fast förvisso har det ju faktiskt gått 4-5 veckor sen sist, och det är inte så lite. Men det var jättekul! Nya människor, som verkade jättetrevliga, och massa glädje. Men när jag kom hem märkte jag hur laddad jag hade varit, troligtvis i flera dagar, för jag somnade så fort jag lade mig, och jag var nära på att inte komma upp i tid i morse, trots sovmorgon. Dock var det ju riktigt skönt att sova så djupt. Det händer inte så ofta.Och nu har jag uppdaterat ytterligare lite, hoppas ni tappra som kollar glädjs. :)

Höres!
<3

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com