Mån 29 augusti

2011-08-29 @ 21:37:39
Jag är i Småland. Det märks, för det regnar ungefär 5 gånger om dagen. Man jag hade inte förväntat mig så mycket mer ändå, haha. Jag tror förkylningen går åt rätt håll, för jag är inte tillräckligt slut för att bara ligga i sängen längre, utan jag rör på mig (nu ikväll har jag varit med och övat på dansen t ex!), även fast jag fortfarande blir trött och fortfarande hostar som en tok. Hostandet är värst. Men jag tror som sagt att det går åt rätt håll. Men imorgon har jag både mickteknik och enskild sång, och jag är skeptisk till att jag kommer kunna sjunga över huvud taget, men det får vi som sagt se. Jag dricker te och vatten i massor!

Men jag måste bara säga att det känns helt sjukt att jag faktiskt är här. Jag går i skolan och det enda jag gör är det jag älskar mest av allt. Jag längtar inte efter helgen (än, hehe. Det lär nog längtas när de större produktionerna kommer igång), och jag vill hålla på från tidiga morgon till sena kväll. Och folket.. ahh! Alltså jag önskar alla kunde uppleva det här, för den här upplevelse är ingenting annat än vackert. Och jag har bara inne på tredje veckan nu, så det är ju fortfarande smekmånad liksom. Men det är ändå så ljuvligt. Hoppas och tror att det kan hålla en bra stämning året ut. Jag är i alla fall toklycklig.

Puss på er!

Sön 28 augusti

2011-08-28 @ 11:21:46
Inget nytt, fortfarande dunderförkyld. Hostar som en idiot och har noll energi. Hoppas på att jag mår bättre snart. Ta hand om er!

Lör 27 augusti

2011-08-27 @ 16:55:49
Hej kära vänner!

Igår var det någon slags fest/förkrök här på gården, vilket var väldigt roligt. Jag är dock dunderförkyld fortfarande så jag satt mest och inbillade mig att jag var social. Kändes lite udda att sitta med en tekopp medan de andra hällde i sig vin och öl. Men är man sjuk så är man! Och när de andra gick till den enda puben i Markaryd (som jag vet om iaf) så stannade jag och ett par andra hemma. Vilket verkade vara ett smart drag, för de andra hade tydligen blivit tokfulla hela högen. Så jag är lite glad att jag var sjuk, haha. Nästa helg ska jag dock vara med, för då är det stor kick off-fest för alla i hela skolan, och även de som går i Bjärnum (eftersom det är en filial till Markaryds Folkhögskola. Det ska bli riktigt roligt, jag ser fram emot det, kommer ju få träffa Amanda då, wiho!

Men hörrni! Jag har ju lovat att ni ska få se mitt rum här i Markaryd, och det har jag ju inte hållit! Men nu ska ni få se! Det är två ganska dåliga bilder, och mitt rum är ännu lite stökigt och väldigt kallt och opersonligt, eftersom jag inte var smart nog att ta med mig mattor och sånt. Men det ska jag ordna nästa gång jag åker hem till Stockholm. Då ska det bli rart, ska ni se!Den första är från halldörren, den andra är från hörnet i sängen.
Det enda som inte kom med var hörnet där min keyboard står och dörren in till badrummet, men det är nog inte så intressant, haha.

Fre 26 augusti

2011-08-26 @ 14:32:34
Jag tänkte att det bara var ett par dagar sedan jag uppdaterade sist, men det är ju nästan en vecka sedan. Men så går det väl när man har fullt upp. Men i korta drag har jag haft en underbart fin och rolig vecka. Dans, sång, drama och lek i massor och skratt i mängder. Jag hade min första balettlektion igår, och igår inhandlades det även jazzsneakers och teknikskor till baletten! De kommer om ca två veckor, så det ska bli jättespännande att dansa med dem!

Det enda som inte är nice med den här veckan är att jag blivit jätteförkyld! Sist jag var så här förkyld var cirka ett och ett halvt år sen, så det är väl dags, och jag är inte alls förvånad över att jag blivit förkyld. Det är lite tråkigt bara. Speciellt med tanke på att jag tänkte dansa jättemycket i helgen och lära mig det jag behöver lära mig. Men jag hoppas det blir bättre snart, så jag kan köra igång igen. Men nu i helgen blir det nog bara att ta det lugnt faktiskt. Hur lugnt det nu kan bli, när man bor på internat, haha!

Lör 20 augusti

2011-08-20 @ 14:03:24
En tredjedel av internatet är vaket, för en är hemma över helgen och en är bakis.

Bokstavligt talat alltså, haha. Det var fest igår, och de här människorna är inte riktigt kloka. På ett positivt sätt alltså. Men det var riktigt kul. Så det blir nog en ganska lugn dag idag skulle jag tro. Den enda planerade kraftansträningen är att ta mig till ICA och handla. Det känns ganska lagom jobbigt för idag.

Tors 18 augusti

2011-08-18 @ 17:12:16
Halli hallå! Jag ska snart iväg på internatmöte, så jag kanske uppdaterar mer senare ikväll. Men jag tänkte bara slänga upp adressen hit om det är någon som skulle få för sig att skicka något via post. Och adressen är:

Markaryds Folkhögskola
Louise Oliviusson
Show & Musikal
Kronobergsgatan 6
285 37 Markaryd


Skulle jag inte få nåt brev gör det inget, jag förväntar mig inget. Men funderar ni på att skriva en rad så tveka inte, jag blir glad för det lilla!Hej igen!

Nu har jag haft internatmöte, ätit middag, spelat ett par parti UNO, ätit middag. Huj, vad jag är trött. Vi har ju haft första ordentliga skoldagen, börjat av dansklass efter en natt med ganska lite sömn. Så jag ska försöka komma i säng i hyfsad tid, samtidigt som jag bara vill umgås med alla. Men jag får tänka på mig själv också. Men det ordnar sig nog fint det där.

Och snart är det ju helg! Fina grejor. Och imorgon ska vi tydligen ha fest! Första festen, ska bli riktigt roligt.

Hörs!

Ons 17 augusti

2011-08-17 @ 23:44:33
Det känns så overkligen alltihop. Hela den här upplevelsen är väldigt sjuk att slängas in i. Man lever som i en helt annan värld, det är så mycket nya människor och intryck så man inte vet vad man tror och när man sedan lägger sig och ska sova så kan man inte riktigt sova, för det är så mycket att bearbeta och man kan inte hindra sig själv ffrån att undra vad som egentligen händer?

Men förstå mig rätt, jag har det så fruktansvärt bra. Jag har aldrig känt mig så nära människor som jag gör med de här, som jag träffade första gången i söndags eller måndags. Vi hade mentorstid idag och det var en häftig stämning och atmosfär, allt kändes så positivt laddat och fint. Och hela kvällen har vi suttit och sjungit, druckit vin och ätit ost med kex medan det blixtrade på himlen utanför. Så fint! Men vi får väl se hur lång tid det tar innan folk går en på nerverna, haha!

Men nu måste jag verkligen sova! Dans, drama och sång står på schemat imorgon, och jag ska vara i dansalen och börja värma upp kl 7.45. Så jag hoppas ni har det bra, stora kramar! Höres!

Tis 16 augusti

2011-08-17 @ 00:05:00
Jag blir lite orolig när jag ser att det hittas en ny bomb i Sköndal varje dag. Först på ett dagis, sedan i nätet på ett mål vid en fotbollsplan nära en skola, och idag i närheten av en lekpark. Jag tycker inte alls om det, och även fast det inte blivit något allvarligare hänt än den stackars lilla flickan vars händer skadades (vilket är hemskt nog!), så blir man ju ändå orolig. Alltså vilka sjuka människor det finns. Men på sätt och vis är jag ganska lättad att jag befinner mig 50 mil bort, jag hade nog inte vågat gå utanför dörren.  Och på tal om 50 mil bort...!

Alltså ni anar inte hur kul det här är! Jag har bara varit här i två dagar och jag stormtrivs! Den här dagen har varit utmattande men underbar! Jag sov lite halvkonstigt, men det gör man väl första natten. Men det började hetsigt, då jag snubblade, smidig som jag är (som ett kylskåp kanske..) i en stentrappa på väg till uppropet och skrapade upp handen. Men det var skönt på nåt vis, känna lite att man lever, haha. Sedan blev det rundvandring, lärarna presenterade sig, vi gjorde lite lära känna-övningar. Och människorna sedan. Folk är så underbara! Inte bara i min klass, men de andra också. Och som jag skrattat idag. Tårarna bara rann! Helt underbart var det. Och inte nog med det avslutades dagen med filmkväll där säkert över 20 pers klämde in sig och tittade på Vägen till El Dorado. Fint det där.

Mån 15 augusti

2011-08-15 @ 23:23:46
Hej folket! Denna helgen har varit så mycket att jag tar det i lite korta drag.

I fredags var jag och Simone på Gröna Lund och såg Orup. Det var faktiskt riktigt skoj, och jag är riktigt glad att jag hann gå på hans konsert innan jag flyttade, eftersom jag missar många jag vill se nu.

I lördags packade och tvättade jag hela dagen, fram till kvällen då jag gick ut med Linnéa, Helen och Simone. Det var så underbart trevligt och roligt, tack tjejor!

Och igår packade jag klart det sista innan jag, mor och far satte oss i bilen och började fara neråt i landet. Vi övernattade på ett urgulligt vandrarhem i Strömsnäsbruk, för att idag köra sista biten till Markaryd där jag nu flyttat in! Har med mig kläder så det räcker i flera år, instrument, och så. Men dåligt nog av mig för lite personliga mysighetssaker. Men det är inte så mycket som jag känner saknas så de tar jag nog nästa gång jag kommer hem.

Jag ska försöka fixa bild snart, men idag har varit så mycket med ny stad, ny bostad, nya människor och allt vad det är, så det är inte fixat ännu. Men nu är det dags för mig att sova, för imorgon har jag första skoldagen! Spännande och superroligt att få komma igång! Uppdaterar mer snart igen!

Hej så länge!

Tis 9 augusti

2011-08-09 @ 23:00:43
Det börjar kännas att jag flyttar snart. Jag var och hämtade tre resväskor från källaren, jag bad Simone köpa en IKEA-kasse åt mig när hon ändå var där, och sakta men säkert börjar jag gå igenom saker och lägga undan för att de ska åka med alla femtio milen bort. Och det är bara fyra dagar kvar nu. Och det lär inte vara en lugn stund! Träffa kompisar onsdag, torsdag, fredag, lördag och packa på den lediga tiden. Och på söndag bär det iväg! Jag har nog inte riktigt förstått det ännu, men ju mer jag packar desto verkligare blir det och desto nervösare och mer exalterad blir jag. Men det betyder väl bara att allt är precis som det ska vara inför en flytt!

Tjo flöjt!

Mån 8 augusti

2011-08-08 @ 20:24:50
Nu är jag hemma igen! Har inte hunnit fixa några bilder ännu, får se om det kommer upp senare.

Men jag måste säga att jag verkligen haft det underbart i Lysekil. Jag ville inte åka hem, jag vill tillbaka, på en gång! Stockholm känns så störande när man kommer från lugnet. Men roligt nog så drar jag ju igen på söndag. Men till Markaryd, alltså. Jag är så pepp, och jag längtar! Så nu är det bara att packa upp, packa om, träffa folk, städa - för att sedan ta mitt pick och pack och flytta ner till Småland. Wooh, vad spännande det är!

Ons 3 augusti

2011-08-03 @ 16:39:34
Hallå alla vänner.
Jag befinner mig i Lysekil för tillfället, och jag kan bara säga att jag känner mig så oerhört lycklig! Jag kom hit för två dagar sedan, och sedan dess har jag umgåtts med släkten, snorklat, solat, ätit god mat, paddlat kajak, badat, fått en normal dygnsrytm och njutit till tusen. Detta är ett sånt paradis, och skulle det vara sommar i Lysekil året om skulle jag flytta hit på stört! Jag ser fram emot att börja skolan, men när jag är här och har det så underbart så är det som att jag aldrig vill fara härifrån.

Hoppas ni har det bra där ute! God knows att jag har det. :D

Haj så länge!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com