Sön 27 feb

2011-02-27 @ 16:35:03
Jag känner mig lite halv illamående idag. Har gjort det ett par dagar. Inte så där så man känner sig hängig, men någonting som stör i magen. Förvisso stör alltid något i min mage, men jag känner skillnad på ont och ont. Jag hoppas bara att det inte är något som utvecklas till något som resulterar i att jag ligger hemma. Kan verkligen inte missa något i skolan. Och jag vill inte vara sjuk heller.

Men det kan vara allmän helg-trötthet också. Jag var galen nog och gick upp halv åtta igår för att träna. Och till min förvåning lyckades jag lura med Simone också. Stackarn.. Jag tänkter att jag skulle träna idag också, men jag tror jag struntar i det. Jag börjar stressa upp mig själv, över att jag inte pluggat idag. Alls. Jag har inte ens tittat på böckerna. Vilket jag borde.

Och på tal om stress. Jag började bli lite stressad av att jag inte får tag i någon av mina gamla sånglärare. En har svarat, och hon tar betydligt mer betalt än jag har råd med. Fan, säger jag bara. Och jag som hatar att vara tjatig och påträngande. Men den här gången får jag väl helt enkelt skita i det, och tänka lite på mig själv.

Jag hoppas det ordnar sig bara. Men nu orkar jag inte tänka på det mer. Jag orkar inte tänka alls. Jag vill inte tänka. För mycket att tänka på. Fan, säger jag bara.

Tors 24 feb

2011-02-24 @ 10:45:02
10.45

Jag hittade nyss ett recept i DN som såg och lät riktigt mumsigt ut. Chilikyckling med ädelost. Jag klippte ut det och bestämde mig för att jag ska göra det någon gång snart. Jag undrar när, dock. Jag kanske kan göra den i helgen då mamma och pappa är på 50-årsfest. Det vore ju bra! Fast då kanske jag får bjuda över någon, känns alltid så tråkigt att göra en sån piffig middag när man ska äta den själv. Men det kanske finns någon som är sugen på lite mat och nåt glas vin, vad vet jag? Hehe.

Peace!





16.15

På tal om mat förresten. Jag misstänker att jag möjligtvis kan vara intolerant mot gluten. Så jag ska försöka pröva på en diet ett par veckor som är både laktos- och glutenfri, för att se om magen blir gladare. Och jag letar schyssta recept och idéer, så jag inte behöver börja min diet med en morot eller liknande till frukost, för att jag inte vet vad annars jag ska äta.

Så har ni idéer, tips och recept om laktos- och glutenfri mat, så är det bara att langa my way! Jag behöver all hjälp jag kan få.

Peace!

Ons 23 feb

2011-02-23 @ 20:32:33
Jag är väldigt tankspridd, och trött och seg om dagarna. Har väldigt mycket att göra. Men jag tänker inte tråka ut er med detaljerad beskrivning av det hela, så jag nöjer mig med att säga att jag är helt slut. T ex är klockan halv nio på kvällen nu. I vanliga fall brukar jag bli trött vid elva-tiden. Men jag skulle kunna gå och lägga mig nu. På stört. Och jag har ändå sovit som vanligt. Helt skum känsla. Men men.

Igår sades det hej då till Katinka som åkte till London idag. Det är helt galet! Och coolt. Men jag hade inte riktigt fattat att hon skulle åka, förrän jag kramade om henne igår kväll. Då blev det riktigt jobbigt inombords. Men jag hoppas vi ses hyfsat snart i alla fall. Det vore trevligt.

Men nu ska jag nog ta och se över morgondagens schema, ta en kopp te och sätta mig och vara social med släkten som är här.

Peace!

Mån 21 feb

2011-02-21 @ 15:29:46
Jag insåg just att det är väldigt synd att det är så kallt ute, så man måste ha långa byxor och grejor. För mina ben är faktiskt väldigt bruna för att vara mitten av februari (och det motsäger inte alls det jag tidigare sagt... Fast jag är brun på benen, blek i fejjan. Där har vi't). Och jag insåg samtidigt att det känns som att jag inte sett mina egna ben på länge om jag inte märkt hur de ser ut förrän nu, haha.

Jag håller nämligen på att städa och jag bestämde mig för att mina nya snickarshorts skulle vara bekväma att ha på sig då! Eller jag "städar". Plockar lite här, plockar lite där. Dammar lite si, dammar lite så. Flyttar lite hit, flyttar lite dit. Ni fattar grejen. Men mest av allt dansar jag bara. För att det är kul, och svårt att låta bli. Fast Ölands-släkten kommer typ.. när som helst, så jag borde verkligen fortsätta städa. Jag gör nog det.

Peace!

Sön 2011-02-20

2011-02-20 @ 12:52:12
Jag måste bara säga att jag inte har min mammas pigment. Hon var ute igår och typ två timmar idag, och hon börjar redan bli så där härligt brun. Själv måste jag vara ute hela dagarna, varje dag, hela sommaren för att det ens ska synas att jag varit ute.

Men det var inte det jag ville säga.

Jag har haft en riktigt mysig helg. Det var vad jag ville säga. I fredags hade mina föräldrar bjudit hem några vänner på sångkväll, så jag flydde. Jag och fina Simone begav oss till Marie Laveau för ett glas vin. Vi tänkte senare ta en liten promenix mot Gamla Stan, så Simone kunde fotografera lite. Men det var så förbaskat kallt, så vi tog tuben på en gång till Café 60, där vi satt till närmare ett på natten.

Lördag blev även det en Simone-dag, med en Jessica-bonus på kvällen. Jag och Simone begav oss in på söder för lite shopping. Jag hittade handkräm, en ring, en tröja, ett par hängselshorts (som ska användas hela sommaren!) och en underbar långklänning. Riktigt nöjd, I am.
Kvällen blev Melodifestivalen hos mig med Simone och Jessica, vilket var ytterst mysigt alltihop!

Och imorgon (tror jag) kommer släkten, så idag ska det städas! Och så ska jag läsa The Great Gatsby också. Och i min feta Introduction to literature-bok. Slappt men ändå sysselsatt. Skönt.



Peace!

Nu är det kokta fläsket stekt!

2011-02-18 @ 00:34:29
Eller vad sjutton snackar jag om? Det enda som är kokt och stekt på samma gång är min hjärna. Jag har suttit och pluggat halva dagen, och hela kvällen, och nu är klockan natt. Min hjärna känns som en härlig röra av översättningar, engelska akademiska glosor och hur man skriver akademisk engelska. Jag är tacksam för fredag. Jag hoppas bara jag klarar tentan, för måste jag sätta mig och stirra ihjäl mig på de där förbaskade orden igen kommer jag nog bli galen. Så önska mig lycka till!

Och nu är klockan som sagt natten, och jag måste upp och skriva klart min himla paragraf imorgon. Så jag signar ut.

Peace!

Ons 2011-02-16

2011-02-16 @ 20:22:23
Ni vet när man snubblar över musik, som nästan ingen verkar ha hört talas om, men som är så där gudomligt bra att man bara måste lyssna på den om och om igen? Jag har en del sån musik. Och på något vis blir jag alltid så självisk när jag hittar sån musik som ingen har hört talas om. Det känns som att det är min musik, och det fina kommer förstöras om alla kan lyssna på den. Vilket är dumt att tänka när det är musik som typ... är världskänd och finns på Spotify och så där. Men sån är jag, lite smått galen så där! And I like it.

Det jag hur som helst ville få fram var att jag är lite smått besatt av ett band som jag hittade (dock tack vare min bror, men i alla fall), och jag vill bara säga att de är så sjukt jävla bäst, men jag vill samtidigt inte säga vilka det är. För magins skull, ni vet. Så ni kanske får veta sen, haha! Tills dess kan ni ju börja gissa er fram, om ni är alltför nyfikna.


Musik + blogg = noll gjorde läxor. Tummen ner.

Tjolahopp!

Tis 2011-02-15

2011-02-15 @ 23:58:44
Först och främst undrar jag var ni läsare kom från? Okej, jag vet att Tove har typ 200 st, medan jag har typ...10. Haha, men vad fasen, jag kan inte direkt påstå att jag gör reklam för mig blogg. Hur som, tack för att ni läser, ni som bryr er!

Secondly; jag borde verkligen sova. Kvart i tolv. Fy mig. Men nu hamnade jag på det där med allt jag borde göra. Äsch, skit i soveriet, det ordnar sig. Jag sov ju faktiskt bara 3 timmar natten mellan söndag och måndagen. Jag tänkte att jag skulle kolla på Grammy Awards, men ungefär halv tre på natten bestämde jag mig för att jag ser reprisen på lördag förmiddag istället. Men jag vände och vred mig till fem på morgonen i alla fall, så jag hade lika gärna kunnat sett det. Men nu har jag nåt att se fram emot på lördag. Nice!

Och jag fick ett bukett rosa tulpaner av min pappa igår. Det var fint, för jag hade inte blitt särskilt påverkad av att det var alla hjärtans dag. Fram till jag såg kärleken på stan. Då ville jag helt plötsligt också ha en bukett blommor av någon som håller mig kär. Och så kom min pappa hem med blommor till mig och mamma. Fint av honom!

Och på tal om mina föräldrar; de ska ha sångkväll med sina vänner på fredag! Snacka om att jag inte tänker vara hemma då! Nog för att jag tycker mina föräldrar är roliga, men inte riktigt så roliga... Haha.

Peace, ya'll!

"Jag ska bara..."

2011-02-13 @ 23:05:46
Först och främst vill jag bara tacka mina fina tjejkompisar för en underbart rolig kväll igår. Tio timmars håll-i-gång, tjejor! Inte illa.

Fortsättningsvis, alla dessa saker man (jag) borde göra (eller inte göra):
- Träna mer.
- Plugga betydligt mer.
- Sjunga mer.
- Sluta äta massa onyttigt.
- Sluta övertänka saker och bara köra på. För fan.
- Sluta komma på icke existerande anledningar till att inte försöka nå mina drömmar.

Huvusakligen känner jag bara att jag måste sluta tänka. Jag har tänkt alldeles för mycket de senaste veckorna. och jag blir bara stressad och nedstämd. Det håller inte.

Hur gör man för att sluta tänka, utan att hamna i någon slags mental koma? Bra fråga... Jag säger till när jag
har kommit på svaret.

Fre 2011-02-11

2011-02-11 @ 17:12:40
Idag har jag inte haft några lektioner, och tur är väl det! Jag hade nog inte kommit till skolan ändå. Jag har precis kommit hem, efter ett försök att ta mig till min syster. Jag hittade ingen info om bussen på sl.se, så jag antog att jag kanske kunde ha tur, om jag var beredd att vänta ett tag. Och jag väntade... Och väntade. Efter 35 minuter, och det inte hade gått en enda buss, varken åt ena eller andra hållet, så gav jag upp. Jag hade ingen lust att gå till Farsta heller. För det är kallt. Riktigt kallt, så pass kallt att när jag kom hem (efter en halvtimme!) så var jag knallröd i ansiktet! Och då menar jag så pass röd att det såg ut som att jag varit utomlands tre veckor och både blivit brun och röd på samma gång! Väldigt roligt att se.

Jag hoppas bara att det har blivit lite lättare att ta sig fram imorgon, för då ska det bli avskedsfest för de finfina flickorna Katinka och Simone. De flyttar västerut och lite mer västerut. Göteborg och London, för att vara exakt. Usch, jag blir alldeles ledsen när jag tänker på det. Kul för dem, så klart, men som jag kommer sakna dem. <3

Det där med framtiden...

2011-02-08 @ 17:06:36
Vilken ångest jag har. Jag har visserligen bestämt mig för att jag ska söka musik-/musikteaterutbildningar på folkhögskola till hösten. För det är ju det enda jag vill göra. Jag har suttit flera gånger och tänkt "Okej. Men om jag inte ska hålla på med musik. Vad ska jag göra då? Vad tycker jag är kul? ... Nej.. Inget.."
Så varför har jag inte sökt vidare innan? Äntligen börjar jag ta mitt förnuft till fånga. Och med det följer framtidsångesten, så klart. Jag vill så gärna, men jag blir så nervös, bara av att tänka på att söka.

Och det är ju inte bara att skicka in papper och hoppas på att man blir antagen. Nej, det är ju auditions och grejor. Och det gör mig så rädd. För sedan jag tog studenten så har jag verkligen kunnat känna hur t ex min sångtekning bara har dalat, och med det mitt musikaliska självförtroende. Det kan hända att jag tycker att det låter värre än det egentligen gör, men jag vet att jag har tappat teknik, för det känns verkligen inte bra. Och det är det värsta. Det ska ju kännas bra.

Men hittills har jag bara samlat mod till att ladda ner ansökningblanketter. Så det är ju tur att jag har till början av april på mig att skicka in dem, för nu behöver jag bara mod till att skriva ut dem, fylla i dem och posta iväg dem.
Men... "I'm must take the baby steps, till I'm full grown", som Fergie sjunger. Så länge det händer nånting över huvud taget.

Och det här är bara ångesten av att söka. Tänk om jag kommer in, tänk om jag måste flytta, tänk om jag måste ta studielån? Eller ännu värre; Tänk om jag inte kommer in? What the crap gör jag då mitt med redan händelselösa liv?

Och jag önskar så hjärtligt att jag inte tänkte på det här dygnet runt, varje dag. Men det gör jag, och det är skitjobbigt. Jag ska försöka att inte tjata sönder mig om det bara.

Mån 2011-02-07

2011-02-07 @ 16:25:39
En snabb uppdatering om helgen:

Fredag:
- Jag blev utsatt för min första FaceRape, vilket iofs var lite kul.
- Träffade Jessica, mys mys
- Bowlade med Tove, Josse och tre killar som jag tror hette Tobbe, Skogis och Fippe (ehmn.. ja..)?
- Festade i Farsta, och det var väldigt KONSTIGT men ganska kul.

Lördag:
- Efter ca tre timmars sömn åkte jag till Helene där det var chillirill hela dagen och kvällen, med alla fina tjejkompisar som kom allteftersom.

Söndag:
- Tog en promenad i solskenet med mor, far, syster med sambo och deras två barn vid Farsta, som avslutades med fika.
- Belönade mig för min aktiva helg med att agera lealös i soffan resten av kvällen.

Det var en bra helg. Lite av allt.
Det tackar man för!

Solterapi

2011-02-02 @ 18:31:27
Idag har det ju varit så himlans fint väder. Och då jag slutade tidigt från skolan idag gick jag därför hem, fixade en kopp te, en filt och satte mig och solade på balkongen. Och fint kändes det! Så häääär glad blev jag då!



Haha, den bjuder jag på. Likaså dessa, som jag plåtade bara för att det var Kul!



Tjipp haj!

Bra dag, idag.

2011-02-01 @ 16:59:32
Som vanligt när man (i detta fallet, Jag) ska plugga, så blir det så lätt att man gör något helt annat istället. Och det är precis vad som hänt idag. För idag har jag inte haft några lektioner, och tänkte därför att jag skulle sätta mig och läsa hemma. Men icke. Först skulle jag ju träna så klart, och det kan jag ju inte strunta i.
Precis som förra veckan tränade jag Ki Balans, och denna vecka kändes det nästan ännu bättre. Jag kunde riktigt känna hur jag såg två meter längre ut, för att jag fick så pass bättre hållning, efter 55 minuter avslappnande Qi Gong-stretchande träning. Och vid ett tillfälle blev jag nästan lite tagen av den där känslan av att ligga i ett rum med 75 främlingar, och bara tänka på andning och avslappning, och kroppen. Ganska häftigt, om man tänker på det. Härligt start på dagen blev det i alla fall.

Hur som haver, efter träningen, då skulle jag som sagt plugga. Men det slutade med att jag tittade på film, för att sedan sätta mig med gitarren och sjunga lite. Och som jag har sjungit! Jag tror träningen hjälpte en hel del, men vilken bredd och styrka jag hittade helt plötsligt! Och den har jag inte hittat på ett tag. Det känns underbart. Och peppad av min lycka började jag kolla efter musikal/musikteater-utbildningar till hösten. Men ord som intagningsprov och så vidare gav mig ångest. Så jag får tänka så här: tänka mindra, sjunga mera.

Det är ju det jag gör bäst!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com