Mån 31 oktober

2011-10-31 @ 21:38:57
Idag har jag varit och shoppat och träffat min fina Simone. Var på jakt efter ett par svarta byxor, men hittade inga alls som satt som jag ville. Kom istället hem med en väska, en tröja, ett gäng trosor och ett par strumpbyxor. Alltid nåt.

Men hurrni, jag har märkt att jag inte lagt upp några bilder på länge. Och jag har dessutom glömt en massa bilder från Lysekil, från i somras, så nu blir det bilder! Jag har dock tyvärr inte så många från Markaryd, för att jag helt enkelt inte tagit så många. Men jag lägger upp de jag har.

Lysekil


Markaryd


Sön 30 oktober

2011-10-30 @ 13:37:11
Okej, hej och hå. Veckan flöt på som den skulle, barnteatern blev avklarad och det var fantastiskt roligt att spela inför barn. De är verkligen med på vad som händer, och så härligt ärliga och spontana.

I fredags åkte jag hem till Stockholm. Tyvärr blev mitt tåg en timme sent från Hässleholm, så det tog ett tag. Som tur var hade jag min granne med mig, så jag hade härligt sällskap i alla fall.

Igår började jag dagen med att Jessica kom och åt frukost med mig, följt av att jag åkte in till stan och träffade Linnéa och Helene och hade en fin stund i solen innan vi skildes åt. Jag åkte sedan till min syster och lekte lite med barnen. Senare på kvällen var det musikalfest, och det var också väldigt härligt att träffa alla fina människor.

Idag har jag hittills bara städat. Jag skulle ha träffat Jessica och Simone idag, men har inte kommit iväg ännu. Farmor och farfar är nämligen här samtidigt som mamma och pappa håller på och tapetserar om, så jag har knappt hunnit komma hit innan jag måste packa ihop och flytta ut i vardagsrummet och ha mig. Jag kände att det blev väldigt mycket, och jag vet att mamma och pappa bara vill väl, men på något vis kan jag inte låta bli att känna mig lite utkörd, även fast det inte alls är så. Så jag har varit ganska ledsen, trött och stressad idag, samtidigt som jag hjälp till att städa, och därför inte hunnit och orkat iväg för att träffa mina finingar.

På den vägen är det.

Lör 22 oktober

2011-10-22 @ 19:38:28
Jisses, nästan en vecka sedan jag uppdaterade. Det har varit en väldigt känslosam vecka, så det är väl därför jag känt att jag inte riktigt orkat.

Vi har fortsatt att träna med barnteatern som vi ska köra på onsdag och torsdag. I onsdags hade vi masterclass med hela klassen, då vi sjöng duetter. Där började man gråta lite grann, och jag och Ellinor sjöng "For Good", från musikalen Wicked, och jag stod och grätsjöng den framför en gråtande klass. För vi hade tolkat den väldigt personligt, och tänkte liksom på hela vår resa här i Markaryd, och på klassen och alla människor man träffat.

"I've heard it said that people come into our lives for a reason, bringing something we must learn. And we are lead to those who help us most to grow, if we let them, and we help them in return. Well I don't know if I believe that's true. But I know I'm who I am today becuase I knew you."

Och vi är fortfarande ganska trötta, allihopa, så i torsdags hade vi en inspirationseftermiddag. Vi tittade på en film, en föreläsning av Nick Vujicic, och den var väldigt gripande, och alla började gråta. Igen. Vi fick sedan bara sitta för oss själva, och i princip alla bara grät och grät och grät. Jag var en av dem. Och det var fantastiskt skönt att bara få släppa allting. Och det var en så konstig upplevelse, för jag grät verkligen ordentligt, riktigt hulkade faktiskt. Och jag var inte ensam kan jag tala om. Sedan fick vi sätta oss i grupper och skriva ner tre saker som vi uppskattade hos varandra. Det var välbehövt, och folk reagerade väldigt olika på allting, men jag tyckte ändå att det kändes som att vi lärde känna varandra lite till, som om vi kom varandra lite närmare. Och det tyckte jag var fint.

Sedan var det lite fest igår, idag dansade vi och stackars Teresa i min klass gjorde illa knät. Så vi tog hand om henne, ringde vårdupplysning och grejor och just nu verkar det okej. Så det är ju tur det i alla fall. Sedan var vi några som dansade lite till, körde styrka och allt vad det är. Sedan gick jag och duschade och nu har jag precis ätit middag, och det verkar som att det ska vara lite fest ikväll också. Jag känner mig så där lagom sugen men jag kommer med största sannolikhet hamna där inne i köket i alla fall. Folk är ju för trevliga för att kunna låta bli. Men det blir nog bra vilket som. Jag har ju nära hem, om man säger så.

Sön 16 oktober

2011-10-16 @ 20:09:20
Grease var riktigt bra, och det var väldigt skönt och roligt att komma iväg hela klassen och bara göra någonting annat, och bara ha roligt och få ta emot lite nöje. Så fredagen var riktigt härlig. När vi kom hem festade de flesta andra, men jag var så trött så jag tog en kopp te och gick och lade mig, vilket var välbehövt.

Igår var jag ute på en långpromenad, 6,2 kilometer. Jag pratade med mamma hela vägen, och det tog drygt en timme. Det var ett välbehövt och väldigt trevligt samtal. Sedan mitt på dagen minns jag faktiskt inte riktigt vad jag gjorde. Det är så fascinerande här, alla dagar smälter samman, så om någon frågar mig vad jag gjorde igår minns jag knappt. På så vis är det tur för min egen skull att jag bloggar, hehe. Men jag tror inte något speciellt hände igår, för då hade jag nog kommit ihåg det. Men på kvällen satt vi några stycken och bara pratade, tog ett glas vin och hade hur trevligt som helst. Inget festande, utan bara allmänt mys.

Idag vaknade jag däremot på helt fel sida. Eller jag har känt att det sakta men säkert har byggts upp. Men jag är så trött och stel, och jag känner mig inte utvilad så jag blir grinig och ledsen istället. Jag har till och med hemlängtan, bara för att få komma iväg och vila upp mig. Men jag tog en till långpromenad idag och tog en tur mitt ute i skogen. Och solen sken genom träden och det var helt ärligt den vackraste promenaden jag varit på. Och så hade jag så klart ingen kamera med mig! Så typiskt. Men det var så vackert så jag nästan började gråta ibland, hehe. Hur som haver, när jag kom tillbaka så städade jag, för jag kände att jag behövde hålla mig sysselsatt. Sedan vilade jag, sen var det gofika, sen hjälpte min granne mig att möblera om i mitt rum, så det blev lite omväxling. Väldigt bra blev det. Sen spelade vi tv-spel, lagade mat och nu ska vi in i köket och ha filmkväll, precis som varje söndag kväll. Ikväll är det Footloose som rullar. Wiho!

Hej så länge!

Fre 14 oktober

2011-10-14 @ 15:33:36
Inte mycket nytt, samma gamla vanliga - mycket att göra, otroligt trött och utmattad, fantastiskt roligt.

Jo förresten. Igår hade vi ju maskeradbal! Olle i teaterklassen fyllde år förra veckan så det var maskeradbal i gympasalen. Det var riktigt roligt, och det kändes som vilket lågstadiedisco som helst. Urskoj!

Men nu är det helg, och om några timmar ska vi till Kristianstad och titta på Grease! Det är Show & Musikalklassen och Teaterklassen som ska dit och titta, och det ska bli så roligt! Vi ska åka om ett par timmar, så jag ska äta lite och göra mig i ordning. För idag har jag gått omkring i mjukisbyxor och en slapp skjorta hela dagen, och alla andra dagar för den delen. Det har blivit lite så - att ha ett par jeans på sig är lyx. Mascara är lyx. Andra skor än gympadojor är lyx. Håret i vilken frisyr som helst förutom uppsatt och bort från ansiktet är lyx. Tänk vad man uppskattar saker mer när man är svettig och sunkig hela veckorna! Fantastiskt.

Tis 11 oktober

2011-10-11 @ 13:09:20
Ja då ska vi se vad som hänt under veckan.. Det blev inget ikea i fredags, och på lördagen skulle jag åkt till Lund, men det blev inte heller av, för jag hade så himmelens ont i magen. Så jag tog det lugnt, sen orkade jag mig till slut ut på en cykeltur med Teresa och Christine. Senare på kvällen var det tacokväll i Svalgården, sedan var det ost, kex och ytterst lite vin.

På söndagen var det väldigt lugnt även där. Minns inte att det hände något speciellt faktiskt. Jag dansade lite grann, sen var det gofika. Och igår var det bara en vanlig skoldag. Vi hade jazz, och det gick faktiskt riktigt bra. Det kändes som att jag tog i och var superkoncentrerad. Och vi var en liten grupp också, så då kunde man ta ut rörelserna också, och det var riktigt kul.

Och idag har jag än så länge bara haft mickteknik. Soul var temat och jag sjöng Son of a preacher man, och det gick riktigt bra! Både för mig och för alla andra. Det var riktigt kul, och jag är helnöjd. Jag har absolut ingenting alls att klaga på.

Fre 7 oktober

2011-10-07 @ 10:49:37
Igår var jag, Teresa, Christine och Johanna i min klass iväg till Väla centrum, som är ett stort köpcentrum vid Helsingborg. Det var riktigt kul, och vi gick omkring och shoppade och fnissade i ett par timmar och tog en fika. Fick tag på ett linnesamt lite smink. Jag hade egentligen inga planer på att shoppa, men det var kul att bara ha en tjejkväll.

Och klockan är för tillfället kvart i elva, och jag har helg nu. Hade bara en timmes lektion imorse. Så nu sitter jag och väntar på lunch. Det är dessutom några som ska åka till ikea efter lunch, och vi är några andra som vill med, men inte får plats, så vi försöker hitta någon som har bil. Det går sådär. Man tycker att någon borde ha bil, men de två som har är lite upptagna. Men jag hoppas det går vägen, för det vore kul. Men vi får se, annars får man chilla här. Det är ju ganska trevligt det med, hehe :)

Tors 6 oktober

2011-10-06 @ 13:37:47
Idag är det en regnig dag i södra Småland. Men jag måste säga att det är ganska passande. För jag har bara en lektion kvar idag, och då ska vi bara kika på film. För jag borde verkligen städa mitt rum idag. Jag har inte orkat ta tag i det sedan efter jag var i Stockholm. Så det är dags nu. Jag har ju dessutom tagit med mig en dvd-spelare från Stockholm, så jag kan ju spendera den regniga kvällen med att titta på film. Det är ju inte helt illa.

Igår var en ganska skön dag också. Det var lite av varje, och vi hade master class igår. Då sjöng jag Out Tonight från Rent och jag är faktiskt riktigt nöjd! Det finns fortfarande lite att jobba på, men jag tyckte det gick jättebra, för den är inte helt lätt, den låten. Och mest av allt försökte jag bara ha kul, och det hade jag verkligen! Senare på kvällen Skypade jag med min fina Simone, vilket ledde till att jag var riktigt riktigt glad efteråt. Så när jag skulle gå in i köket för att göra te, och där satt en massa folk och hade någon slags fest så fastnade jag och satt och pratade med folk till halv ett på natten. Mitt i veckan så där.. Blev inte så mycket sömn, men folk är så härliga så det var det värt.

Tjohej!

Tis 4 oktober

2011-10-04 @ 19:20:57
Först och främst: Grattis till min fina kusin Mimmi som fyller år idag!


Och sen.. Ja, jag har egentligen inte så mycket att säga. I söndags tog jag det lugnt, i måndags åkte jag hem till Markaryd och pga av kaoset i Stockholm så lämnade vi centralen en timma sent. Men det gick bra annars. Och idag har det bara varit skola som vanligt. Sång och sång har stått på schemat idag. Imorgon är det både drama, dans och sång. Gud, så tråkigt jag har det på jobbet.

Not!

Men om jag bara ska slänga ur mig det som rullar i hjärnan så är det en fundering; varför håller jag tillbaka? Jag inbillar mig att jag ger 100%, och jag gör rätt och jag gör det snyggt. Men jag ger inte allt jag har. Jag tar inte ut mig på dansen, jag når inte ut på sången och jag öppnar mig inte på dramat. Jag tycker jag gör gott så kan, men i verkligheten står jag och mesar på 30%. Och jag vet inte hur jag ska tänka eller gå tillväga för att bara släppa allt vad blockeringar och spärrar heter. Och det är inte så att det jag gör blir dåligt, men jag kommer helt enkelt inte ut hela vägen. Så här har det dessutom varit länge, om inte alltid, så varför? Jag förstår inte vad jag gör. Varför ska jag hämma mig? Jag känner mig omtyckt, jag känner mig ganska duktig, och jag är ju här för att lära mig. Varför kan jag inte bara tillåta mig själv att köra fullt ut och lära mig därifrån? Spärrar går ju åt båda hållen, både när det gäller att ge och att ta. Men som jag ser det är det detta som är bli min störta utmaning - att tillåta mig själv att ta plats.

Lör 1 oktober

2011-10-01 @ 22:33:04
Snabb sammanfattning sedan senast

Torsdag: Vi hade examination på baletten (vi filmade), vi hade redovisning av våra projekt. Det gick jättebra och var hur roligt som helst! Som tur är ska vi göra det på onsdag igen på cafékvällen som är då, så att fler kan se. Spännande!

Fredag: Lektioner som vanligt, slutade till lunch. Sen packade och städade jag, sedan började jag bege mig mot Stockholm. Jag skulle ha åkt Markaryd - Hässleholm, Hässleholm - Stockholm och samma väg tillbaka på måndag. På väg mot Hässleholm får jag ett sms om att mitt tåg på måndag är inställt. Redan där kände jag att denna resan inte skulle bli så kul. Väl på tåget får jag reda på att det inte alls går hela vägen till Stockholm, utan stannar i Norrköping där vi ska ta ett annat tåg till Södertälje för att sedan åka buss därifrån till Stockholm. På vägen ändrades det så när vi väl kom till Norrköping fick vi som skulle till Stockholm ta bussen därifrån direkt till centralen. Så till slut kom jag hem, tog en kopp te och somnade.

Lördag: Jag tog en härlig balkongfrukost med pappa i solen, sedan ringde jag SJ för att boka om måndagens biljett. Vilket slutade bra, tack och lov! Sedan åkte jag till Farsta och gick omkring och shoppade lite innan jag mötte upp min syster och hennes barn för lite lek i parken. Sedan blev det äppelpaj och barnfilm innan jag åkte hem och åt middag. Och här sitter jag nu och ska snart lägga mig. Vet inte om det är resan eller om jag är seg överlag, men jag är så himla trött.

Och imorgon ska jag till stan och shoppa lite till och så ska jag träffa min fantastiska kusin Lena! Det ska bli så roligt! Sen ska jag bara packa och sova antar jag, för jag ska åka strax efter sju från Stockholm Central på måndag morgon. Jag kan berätta att istället för InterCitytåg blir det X2000 och en timmes mindre resetid. Bättre resa för samma pengar. Tur i oturen!

Men nu blir det en kopp te, sen ska jag sova. Natti!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com