Tors 29 december

2011-12-29 @ 14:19:28
Jaaa, vad ska jag skriva? Jag har jullov. Jag leker, sover, shoppar och myser. Hela dagarna. Dricker en himla massa te gör jag också. Ska jag vara helt ärlig så håller jag inte så stor koll på mig själv, jag bara njuter av min lediga tid. Gud vad jag njuter! Och jag ska faktiskt njuta lite till av att lämna datorn nu och göra något jätteslappare istället! :)

Fre 23 december

2011-12-23 @ 15:58:52
Denna veckan har varit precis så slapp och skön som jag velat. Jag har träffat nån kompis varje dag, varvat med shoppande och en massa slappande. Måndag träffade jag Simone, tisdag - Tove, onsdag - Emil och igår träffade jag Jessica. Idag har jag dock inte träffat någon kompis. Däremot gick jag ut på en timmes lång powerwalk i regnet, sprang uppför alla sex trappor när jag kom hem, körde lite styrka och stretch för att sedan städa. Eller ja, jag har mest plockat lite här och var. Mamma och pappa får ta den stora städningen, för jag har bestämt mig att sätta mig på tvären - våga vägra städa föräldrarnas skit, säger jag bara! Så de städar, jag bloggar. Känns helt ok. Men jag ska faktiskt hjälpa till snart, jag lovar. Eller??

Mån 19 december

2011-12-19 @ 12:49:57
Hej kompisar!

Nu är jag äntligen hemma i Stockholm. Vi åkte i fredags efter vår avslutning (där jag för övrigt sjöng! Det var kul, men jäkligt nervöst så jag hakade mig lite. Men sånt händer!), och vi var hemma runt halv fem på fredag eftermiddagen, och jag i princip somnade i soffan så fort jag lade mig ner.

I lördags åkte jag till Farsta och klippte mig lite grann, bara fixade till. Sedan åkte jag och min syster hem till mig och vi satt i soffan och kollade på film och slappade och hade en syster-mys-dag. Välbehövt, jag har saknat min syster.

Igår var jag bara hemma och hjälpa mamma och pappa att möblera om och montera deras nya matbord. Kändes skönt att arbeta lite fysiskt utan att behöva tänka så mycket.

Och idag har jag bara slappat järnet hittills, men om ett par timmar ska jag ta mig in till stan och träffa Simone. Wihoo!

Tors 15 december

2011-12-15 @ 20:48:33
Veckan i korta drag

Måndag: Repa, lucia, för att senare på kvällen ha mys- och peppkväll med klassen. Jag och några andra ordnade lite, så vi hade avslappning, pepplappar, och fika. 

Tisdag: Lucia, lucia, lucia, repa, repa, repa. På kvällen såg vi på teaterklassens pjäser som de själva gjort. Riktigt bra, och de bjöd på både skratt och tårar. 

Onsdag: Fortsätta repa, repa, repa, sista luciatåget, och sedan fortsätta repa. Där lyckades jag även slå foten i ett av våra podier, så jag är blå och öm och ena foten. Ser ganska läskigt ut faktiskt. Men jag tror att det kommer lägga sig, och skulle det mot förmodan inte göra det får jag gå till doktorn på måndag morgon. Typiskt bara att jag ska vara så klantig att göra det nu. Fast å andra sidan - hellre nu än på premiären (ta i trä). 

Torsdag: Repa, repa, kolla på Fritidsledarnas julshow, riktigt underhållande det med! Sedan var det dags att ha första genomdraget för Vinterrevyn. Det gick halvbra och halvkasst. I slutändan blir det nog hur häftigt som helst, men just idag var det sådär. Men det ordnar sig. 

Och nu är jag nyduschad och ska snart fixa mig en kopp te som jag kan sörpla på medan jag packar, för imorgon åker jag hem! Wiho! Ska bli så himla skönt. Men först ska vi ha avslutning, och på något vänster har jag frivilligt anmält mig till att sjunga, fast jag inte orkar egentligen. Fast jag vill väldigt gärna, så jag antar att viljan övervann orken helt enkelt. Och det är ju kul på sitt vis. Och jag får ju faktiskt lov snart. 

Men nu måste jag nog börja sätta fart. Hej så länge!

Tis 13 december

2011-12-13 @ 22:26:26
Jag börjar bli riktigt slut och förbi nu. Hela min kropp värker och är trött, från topp till tå. Och med det kommer min hemlängtan. Har pratat med både syskon och föräldrar betydligt fler gånger den senaste veckan än innan, och jag börjar gråta nästan varje gång. Jag var till och med nära på att brista ut i gråt när jag precis innan en lektion ser att min syster skickat ett sms med orden "Kom hem!!! Jag saknar ju dig!!". Då var gråten nära. 

Det är den förvisso mest hela tiden, dessa dagar. Vi har nästan 12-timmars dagar varje dag. Vi repar så vi blir tokiga. Vi höll till och med igång från tidig morgon från sen kväll på lördag och söndag också, så min arbetsvecka är inne på den 9e dagen i rad. Man blir slut av att repa så mycket, tro mig. Och jag blir ju i sin tur lite extra känslosam, hehe. 

Och denna vecka har vi även lussat flera gånger om, åkt omkring på olika ställen. Vi har varit på Kulturhuset i Markaryd, på ett PRO-möte, i en lagerfabrik och på ett psykhem, och även i skolan. Så det är väldigt olika, men man får alltid jättefina reaktioner, så det är väldigt skönt i alla fall. 

Och på fredag slutar jag för terminen! Jag ska sjunga solo, och jag är lite nervös. Har inte riktigt ställt mig rakt upp och ner och sjungit inför en sån publik på ett tag. Men det ska bli kul, och jag hoppas att det blir bra. Och sen efter avslutningen är det lite lunch, sen packar vi in oss i en bil och beger oss mot STOCKHOLM! Så nu är det bara några intensiva dagar kvar, sen är det dags att ladda batterierna! 

Tjohej!

Sön 4 december

2011-12-04 @ 22:54:16
Först och främst: Grattis till mina fina vänner Simone och Linnéa som fyller år idag! Puss på er!


Sen kan jag fortsätta med att säga att jag vet att jag är lite småkass på att uppdatera nuförtiden. Men det är mest för att det händer inte så mycket nytt och spännande. Dessutom är jag bara så trött hela tiden, så jag orkar inte riktigt. Hela denna veckan som gått har bara varit jättejobbig. Jag har varit så trött, och vi har övat så himla mycket till vår Vinterrevy, så jag har typ bara övat och sovit känns det som. I torsdags hade jag en 12 timmar lång skoldag. Snacka om att bli slut! 

Förutom det så blir jag så himla lätt höst- och vinterdeppig, så det här mörkret är ju inte alls uppiggande för fem öre. Så jag har varit ganska seg och opepp och mest suttit på mitt rum. Jag har ägnat mig åt origami och tv-serier. Väldigt intressant. 

Och som om inte det vore nog har jag haft så fruktansvärt ont i magen. Och efter nio år kan jag med enkelhet säga: Jag orkar inte mer. Så nu ska jag försöka ta tag i saken, och från och med imorgon ska jag försöka äta både gluten- och laktosfri kost,  för att se om jag även ska hålla mig borta från gluten. Och dessutom vara så stenhård jag bara kan. Herregud, hjälp mig.. Dels blir det en ganska stor omställning i  vanor och liknande, men dessutom är det inte helt lätt att kontrollera maten när jag får 2 av 3 måltider på dagen serverat i skolan. Men jag ska prata med mattanterna, och förhoppningsvis kan jag få glutenfri kost. För om det hjälper skulle det verkligen göra stor skillnad för mig. Innan har jag bara kunnat putta undan det, men med tanke på att allt jag gör är att röra mig så är det där med en icke fungerande mage inte längre ett alternativ för mig. 

Så önska mig lycka till, för från och med nu börjar ett förhoppningsvis hälsosammare steg i mitt liv!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com