Tors 30 juni

2011-06-30 @ 06:26:56
Jag är nyss hemkommen från jobbet, och jag är oförskämt pigg för att bara ha sovit tre-fyra timmar igår morse och en halvtimme innan jobbet. Det kommer nog ikapp mig snart, men än så länge kan jag ju sitta här och knapra på min natt/morgonsmörgås. Igår var första natten på jobbet och det kändes hur bajsigt som helst. Kände mig allmänt malplacerad och ångestfylld, ungfär. Jag går på Östermalm där jag aldrig bruka vara, så jag är helt förvirrad kan jag tala om! Men förhoppningsvis lär jag mig nåt.

Men i förrigår... igår/idag.. Fan, två nätter och alla dagar har redan blandat ihop sig.. Hur som helst, på TISDAGEN var jag med Jessica, Julia och Simone och sola-badade på en liten klippa i Orhem. Det var för molnigt för att någon av oss skulle vara riktigt nöjd, men det var mysigt ändå. På ONSDAGEN sola-badade jag och Simone på en klippa vid flaten. Görvarmt, men superskönt. Betydligt varmare i Flaten än i Drevviken. Men mest av allt var jag bara supertrött. När jag låg och sov efter min första jobbnatt så tog det tre timmar, sen ringde det några telefonförsäljare. Och jag brukar inte svara i telefon när jag sover (säger ju sig självt..) så det fick ringa. Fem gånger. På en halvtimme! Samma nummer, samma idioter! De två sista gångerna svarade jag för att lägga på direkt, så de kanske fattade piken till slut. Men vid det laget önskade jag nästan att de hade ringt en gång till för att få skälla lite på dem. Så nu ska telefonerna ställas in på ljuslöst. För annars kommer jag med största sannolikhet få en till sån där otrevlig morgon som jag inte vill ha. Men nu ska jag sova lite, för så länge det är fint väder tänker jag sola-bada varje dag så länge orken och tiden finns, så jag måste komma upp NÅN gång imorgon.

Förresten köpte jag ett fint gult nagellack idag. Igår... ni hajar.. Simone ville att jag skulle lägga upp en bild på bloggen, men det har inte hunnits vid. Och jag får se om jag gört imorgon, just nu är mina naglar gråa av handskarna och trycksvärta. charmigt värre. Men men, nu ska det sovas!

Tjipp haj!

Mån 27 juni

2011-06-27 @ 20:37:49
Idag följde jag med min syster på ultraljudsundersökning av lilla bebisen hon har i magen! Det var första gången och ganska häftigt, och jag blev faktiskt lite rörd. Allting såg fint ut och jag ser riktigt fram emot när den kommer i september! Spännande!

Och så bara måste jag visa mina nya skor jag inhandlade idag. Det var absolut inget jag hade råd med, eftersom jag sparar mina pengar till i höst och flytten, och absolut inget jag egentligen behövde med tanke på att jag borde köpa andra skor. Men de var så snygga att det där lilla lilla lilla mode freaket inom mig tog över. För de är gudomliga. Och jag kände att jag kunde få unna mig dem.



De underbara sakerna är inköpta på DinSko och kostade 399 kr. De fanns även i rött och en härlig turkos, om någon skulle vara intresserad. 13 cm klack, 3 cm platå. Jag är head over heals in love. Och det är väl ändå föreståeligt?! Eller vad säger ni?

Hej så länge!

Midsommarafton - fre 24 juni

2011-06-24 @ 10:53:42
Glad midsommar, allesammans!

Klockan är snart elva på förmiddagen och jag väntar ivrigt på att midsommarfirandet ska komma igång. Det kommer lite härligt folk hit till Sköndal, och förhoppningsvis blir det riktigt bra med lite grillat, potäter, gott att dricka, kubb, lekar och skratt i massor. Förhoppningsvis. Men jag har i alla fall en riktigt bra känsla. Simone kommer om någon timme eller så, och ska vara med och förbereda. Det hela är ju både hennes och mitt påhitt.

Jag borde dock gå ner i källaren och leta efter kubb, och städa, och duscha, och göra mig fin. Äsch, jag är alltid dåligt ute i tid, men klarar mig ändå. Jag känner mig inte överdrivet överambitiös idag i alla fall. Jag vill bara ha jäkligt roligt, och det ska det bli!

Ha en underbar midsommar!

Tis 21 juni

2011-06-21 @ 18:18:57
Jag vet att det är lite mindre än två månader kvar till jag ska flytta. Men jag kan bara inte gå omkring och vänta på att "Shit-inte-långt-kvar-nu-måste-börja-packa"-dagen ska infinna sig. Jag är så himla om och till mig, och när man som jag har en mage som inte alls vill samma sak som jag, och lämnar mig svagt illamående, och speciellt på dagar då det är kallt, regnigt och åskar - då kan jag inte låta bli.

Så jag gick till mitt flytta-hemifrån-skåp och började gå igenom vad jag har. Det enda som är tråkigt med att bo på internat är jag kommer ju inte behöva ta med mig mina kökssaker som jag faktiskt har samlat på mig under åren och bara längtar efter att få använda. Har nämligen någon princip om att de är just mina egna grejor, som därför inte ska användas förrän jag har flyttat. Inte förpesta dem med hemma-baciller så att skämta. Heh.

Däremot har jag fint packat ner handdukar och lakan, tillsammans med duschdraperi (Jag har faktiskt ett sånt. Behöver jag ett sånt? Om jag får eget badrum kanske? Vad vet jag, har ingen aning om hur det ser ut!) i en fin liten ikea-kasse som nu väntar på att bli flyttad till Småland. Herregud, så spännande det här är!

Hur som, lystring
- jag vill ha med mig lite bilder (alltså typ små tavlor) och ha, på mina fina vänner. Jag har ett problem - jag har inte så mycket sånt! Så om mina fina vänner råkar ha nån fin bild eller två kan ni väl maila dem till mig så kan jag försöka framkalla lite och ta med mig? Jag har ändå tänkt det innan, men nu har jag bara en jättebra anledning. Så bläddra igenom fotoalbumen nu!

Gosh, så till mig jag är. Wiiie!

Mån 20 juni

2011-06-20 @ 00:12:41
Klockan är rund midnatt och här sitter jag och bloggar. Har inte så mycket bättre för mig. Precis som jag knappt gjort nåt de senaste dagarna. Det mest aktiva var strandfest med en massa blandat folk igår, vilket var nice. Annars har det varit tämligen slappt, måste jag säga. Det har dock även varit dåligt väder, så det kanske går lite hand i hand.

Och jag har precis fyllt i min bekräftelse till Markaryd, och önskat boende och så. Så nu börjar det bli väldigt officiellt, det hela! Och jag är toktaggad! Det känns som att jag måste börja packa vilken dag som helst, fast det är mer än en månad kvar. Men spännande är det, och som vanligt så är det ungefär det enda jag tänker på. :)

Ons 15 juni

2011-06-15 @ 00:41:40
Idag (tisdag alltså..) har jag bara haft världens bästa hairday. Helt ärligt. Lockarna har kommit fram precis så jag vill ha dem, helt utan ansträngning och allt har bara sett jättefint ut. Underbart. Jag önskar mitt hår kunde samarbeta med mig så här varje dag. Helt ärligt - gud vad jag gillar mitt hår.


Ursäkta att jag ser astråkig ut, men klockan är ändå snart ett. Men mitt hår är fint. Utan mening att vara alltför mallig. Det kommer säkert kompensera finheten med att vara ett kråkbo imorgon. Så är allt som vanligt!

Tjipp haj!

Mån 13 juni

2011-06-13 @ 10:39:39
Jag har precis hittat en låt som jag tyckt om i många år, men inte riktigt vetat vad den hetat eller vem som gjort den. Och nu så! Allt tack vare min musik-sök i telefonen. Helt genialiskt måste jag säga. Kan bara inte låta bli att mysa till den här låten!

Idag lämnade jag barnen på dagis och det var faktiskt riktigt skönt att komma upp tidigt, komma ut och träffa både syster och barnen och allt detta innan klockan nio på morgonen. Skönt!

Tor... nej. Fre 10 juni

2011-06-10 @ 01:19:52
Jag kom hem för bara en liten stund sen. Jag har varit på Gröna Lund med Simone, Fredrik och hans vän Erik och sett Bryan Adams! Helt otroligt! Jag blev så inspirerad och motiverad och allt var det heter. Och trots att Adams var bland det grymmaste ever så är det verkligen inte det största den här kvällen! Det största är... JAG SÅG MARKOOLIO!

Nej, skämt å sido. Jag har blivit antagen till Markaryds folkhögskola! Vilket är en förberedande linje till den i Bjärnum, men än dock, det är skitbra! DESSUTOM är jag RESERV till Bjärnum, så det är ÄNNU bättre. Och jag är fortfarande reserv till Öland. Så nu slipper jag Sunbyberg, jag kommer iväg i höst och jag har en sån självförtroende boost just nu att jag inte vet hur jag ska kunna sova. Men sova kan man göra när man är död!

Tors 9 juni

2011-06-09 @ 10:26:39
Ännu inget ytterligare besked från skolorna. Men jag har dock fått sommarjobb! En månad blir det, från slutet av juni till slutet av juli. Tidningsbud, sex nätter i veckan. Ska bli spännande, men det blir nog ganska slitsamt kan jag tro. Men med tanke på att alla mina pengar är slut, och jag inte vill ta mer av mina sparpengar förrän det verkligen kniper, så är det jättebra. Visserligen får jag inte lön förrän i slutet av sommaren, men då förblir jag i alla fall inte lika pank.

Igår började jag rensa i min byrålåda, för att kunna rensa i garderoben så jag kan rensa i rummet. Ni hajar - mina förvaringsutrymmen + mina kläder går inte ihop så det blir någon slags evighetsmaskin. Men jag är inne i ett "jag är så less på detta kaos"-mode så jag kanske faktiskt lyckas göra mig av med saker som jag har sparat alldeles för länge. Vi får se! Det är ändå så molningt just nu och jag har ont i magen, så det där med solning känns inte helt lockande ändå. Kanske tar ett dopp senare på dagen om det vill sig så.

Tis 7 juni

2011-06-07 @ 12:50:28
Nu är jag solmosig som få. Igår var jag med några vänner på Gärdet och det solades, chillades, kubbades och kastades frisbee. Det var riktigt mysigt, men varmt och nu känner jag mig helt varm och seg, precis som en kola som bara fastnar i tänderna. För vart jag än sätter eller lägger mig fastnar jag tills jag får värmeslag och lägger mig i nästa svala hörn. Så jag vet inte varför jag gått med på att gå och bada, men det kanske är precis det jag behöver - att kylas ner lite. Men jag har en känsla av att jag inte kommer vilja ligga i solen särskilt länge. Men det dämpar i alla fall mitt dåliga samvete jag får om jag bara sitter inne och stirrar när det är varmt och soligt ute eftersom det är precis det jag längtar efter hela året om. Så på det stora hela är det nog skitbra!

Sön 5 juni

2011-06-05 @ 20:54:45
Jag brände mig ganska fint på ena sidan av kroppen igår, och idag är min ena axel knallröd. Men turligt nog gör det inte alls lika ont som det ser ut att göra. Och förhoppningsvis lägger det sig ganska snart.

Idag har jag varit i Orhem mest hela dagen. Gick dit med pappa för att gräva lite på kolonilotten men lyckades även få in en fika med Katinka och Simone. Katinka är ju hemma en vecka från sitt liv i London, och det var riktigt mys att träffas. Likaså igår kväll då vi blev bjuda på middag hos Katinka. Det blev mycket fint folk, roliga lekar och skratt.

Håller även på att rensa igenom bilderna på min mobil, så nu kommer lite bilder. Vissa är ganska suddiga, men det blir nog bra ändå.


Göteborg


Sköndal


Öland

Sista musikalrepet


Blommor från Kolonilotten


Middag hos Simone + mina gudomligt goda morotsmuffins

Lör 4 juni

2011-06-04 @ 09:43:28
Vad hände här, inte bloggat sen i måndags! Jag vet precis vad som hände - sommaren. Jag hade min sista tenta i onsdags, och jag tror det är lite på håret huruvida den blir godkänd eller ej, men jag håller tummarna. Och efter det har jag bara njutit av att det är juni, sommarvärme och allmänt underbart.

Igår låg jag och stekte på stranden med Linnéa och Simone, och det blir till och med dags för årets första dopp! Kallt, men riktigt härligt och en härlig start på denna sommar som jag har en känsla av kommer bli riktigt bra.

Lite musik: Matthew Morrison (känd från Glee!)

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com