Ons 28 september

2011-09-28 @ 22:56:54
Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna faktiskt. Det har bara varit skola, repetitioner och slappning. Vi har lite examinationer, om man kan kalla det så, på dansen. Där blir vi filmade, och detta för att vi ska få se hur vi själva ser ut och för att vi i slutet av året ska få se vår utveckling. Så idag körde vi jazzen och imorgon kör vi baletten.

Imorgon har vi dessutom ännu en redovisning av ett projekt, därav alla rep. Denna gång ska vi i grupp gestalta ett ordspråk som vi har fått välja själva. Vi ska göra det i sång, dans och teater, för att publiken sedan ska få gissa vad det är för ordspråk. Det kändes som att vi var lite överambitiösa tidigare, men vi har jobbat på riktigt bra, så nu känns det super, och det ska bli så kul att köra.

Dessutom kommer vi röra runt i grupperna vi har, och få vårt nya projekt som då är barnteater! Ska bli riktigt spännande att se hur lärarna tänkt med grupper och roller och så vidare.

Och på fredag åker jag till Stockholm! Jag vill hem över helgen och hälsa på familjen och leka med syskonbarnen. Så jag kommer hem på fredag kväll, för att sedan åka tillbaka till Markaryd på måndag morgon. Jag missar nån lektion, men jag tyckte inte att det gör så mycket. Känns bättre att missa en lektion och kunna få en hel dag till med familjen. Det blev betydligt billigare också. Så det ska bli härligt att komma bort, samtidigt som jag har lite seperationsångest. Man har ju varit så nära varandra i nästan sju veckor nu, så det känns lite konstigt att bara släppa allt det där man nu litar på. Men det är nog bra att komma bort. Man tänker på så mycket konstiga saker, och man blir lite blind för utvärlden. Så jag ser ändå fram emot helgen. Det tråkigaste är dock att det alltid händer så mycket konstiga och roliga saker på helgen, som jag inte vill missa. Men man brukar få höra det efteråt i alla fall, haha.

Men nu måste jag sova, mycket som händer imorgon!
Puss

Lör 24 september

2011-09-24 @ 10:49:14
Hej och hå, folkhögskolelivet.

Igår slutade jag skolan till lunch, och när jag sitter där och äter min lunch så kommer det fram att det är ett gäng som ska ta en tur till Malmö över dagen, och de hade några platser kvar. Och jag som inte brukar känna mig så impulsiv bestämde mig på två minuter att jag hakar på. Så vi var iväg till Malmö. Det var riktigt skönt faktiskt, att bara komma ur Markaryds-bubblan och se nåt annat. Dessutom fick jag köpt hårinpackning. Hallelujah!

Och efter det så var det tillbaka hem och eftersom att det är helg så var det fest. Här är det nämligen fest nästan varje helg, man avgör bara själv hur mycket man är med eller ej. Jag var med igår... Ojojoj, säger jag bara. Crazy shit, och idag mår jag som jag förtjänar, om man säger så. Och värst av allt är att detta bara var förfesten inför kvällens kalas.

Hej och hå, folkhögskolelivet.

Tors 22 september

2011-09-22 @ 22:23:41
Jag är så himla trött, så jag ska försöka hålla mig kortfattat. Idag har jag haft balett, sen har min grupp jobbat på vårt projekt (att framföra ett ordspråk med sång, dans och teater), och sen har jag haft jazz. På kvällen var vi iväg till Markaryds Kulturhus för att se en teaterföreställning. Shakespeares dotter hette den, och den var riktigt bra. Det är en kvinna som har skrivit den, regisserat sig själv och framför den helt själv. Hon berättade efteråt att hon skulle köra den i två veckor när hon började. Hon har gjort den i åtta år nu. Det var riktigt häftigt tycker jag.

Efter det tog jag, Alexander, Sarah, Jessica, Tove och Olle oss till bastun! Det var riktigt riktigt skönt och nu är jag så trött och mosig i hela huvudet så det är verkligen dags för sömn. Och imorgon är det fredag! Bara lektioner fram till lunch, sen är det helg! Så sköööönt. Veckorna här går snabbt och långsamt på en och samma gång, så även fast man inte kan sluta sjunga, dansa och leka på helgen så ser man fram emot helgen lika mycket ändå. Lustigt, det där.

Puss på er!

Ons 21 september

2011-09-21 @ 20:07:56
Idag har varit betydligt bättre än igår. Jag är fortfarande väldigt trött, men det är alla andra i klassen också, så där är det inte bara jag som är låg. Min grupp hade lagt in ett extra pass för att arbeta med vårt projekt, men precis alla i gruppen var så trötta så vi sköt på det. Och det var välbehövt, jag tror inte nån hade orkat engagera sig särskilt mycket.

Och idag hade vi vårt långa jazzpass idag, och som vanligt var det svettigt så det stod härliga till. Och efter två timmar säger vår lärare "Tjejer, släpp ut håret!". Nasty, säger jag bara. Jag tvättade håret flera gånger efter det. Och på tal om hår, är det något jag verkligen saknar är det en schysst hårinpackning. De som finns på Ica är inte riktigt de jag vill ha för mitt hår. Oj oj oj, vad lite hårinpackning skulle sitta fint. Det känns så himla risigt i håret. Men jag får väl vänta tills jag får tag på det jag vill ha. Då blir det fina grejor, haha!

Just nu sitter jag och undrar om det är för tidigt att gå och lägga sig klockan tio över åtta. För det vore inte helt fel kan jag säga. Jag ska fundera lite till. Det jag vet är att det inte blir en sen kväll idag, i alla fall!

Tis 20 september

2011-09-20 @ 22:51:14
1a psykbrytsdagen. Det lär bli fler under årets gång.

Första lektionen - mickteknik. Fick konstruktiv kritik som jag håller med om otroligt mycket, för jag tyckte själv att jag gjorde dåligt ifrån mig. Men just idag var ingen bra dag. Jag bröt ihop och satt och grät i säkert tio, femton minuter. Och det är egentligen inte det minsta synd om mig faktiskt. Jag har känt mig så självkritisk de senaste dagarna, för att jag inte kunnat sjunga ordentligt, och jag har varit så frustrerad på min egen röst och kropp. Så när man fick det sagt till en, och det inte bara var ord som man själv hittat på för att irritera sig själv, då bara brast det. Hej och hå, kan jag ju säga. Och jag har varit så trött, och jag är sisådär allmänt pms-ig, så det var fan ingen bra dag idag.

Och ikväll har jag ju varit drygast i Markaryd, kan jag tala om! Och far åt skogen var otrevlig jag blir då. Det var ju tur att jag bara suttit med Jessica och tittat på tv ikväll. Folk hade nog ändrat uppfattning om mig om de sett mig sitta och håna allt och alla. När jag är sådär dryg blir jag så himla irriterad på mig själv, för jag är inte sån i vanliga fall, och just för att jag inte är så otrevlig i vanliga fall, men helt plötsligt blir det så blir det så komiskt också. Så jag är otrevlig, arg och fantastiskt road på en och samma gång. Det är såna dagar man bara ska somna om och vakna en annan dag istället.

Så god natt på er!

Mån 19 september

2011-09-19 @ 21:38:37
Oj oj, idag är lite jobbig. Eller ikväll.. Eller alltså.. ja. Så här är det. Jag har faktiskt lite hemlängtan. Inte så där att "åhhh vad jag vill hem, jag vill inte vara här", för det är fel. Så är det inte. Det är mer åt det hållet att "guuuud så mysigt det vore att åka hem och bara mysa med familj och vänner lite grann". Och igår skypade jag med Simone i nästan två timmar (jag tror det är vår inbyggda minimumtid när vi pratas vid..), och idag fick jag världens finaste brev från världens finaste Helene! Jisses så glad jag blev, kan man ju säga! Jag hade inte förväntat mig någon post alls, ungefär. Och jag har fått två vykort och ett brev! Helene hade även skickat med en jättesöt bild, som jag måste hitta en fin plats åt. Den ska synas!

Jag är dessutom nyss hemkommen från ett av de andra internaten, som heter Svalgården, där det har ätits tårta och tittats på Idol och sjungits för Christine i min klass, som fyller år idag. Det var riktigt mysigt, men jag var så himla trött, så jag kände att jag behövde gå hem och ta det lugnt. Så nu ska jag dricka mitt te, ta en liten dusch och sedan sova. Fast jag borde öva lite på mina låtar som jag ska sjunga imorgon. Yikes... Jag är så fruktansvärt oförberedd denna veckan. Inte ok. Men det ska bli bättring! Jag börjar ju känna mig riktigt frisk, även i halsen (bara lite korvigt kvar), så nu finns det nästan inget som håller mig tillbaka längre! Superskönt!

Sön 18 september

2011-09-18 @ 22:10:45
Jag älskar söndagar här i Markaryd. Gofika är nog veckans höjdpunkt. Hela internatet samlas och fikar, det kan knappt bli mysigare än så. Jonathan och Joakim bakade bullar, men jag är nog lite av en husmor, för jag kunde inte hålla mig borta, och det slutade med att jag gjorde halva jobbet. Samma sak hände förra veckan. Jag kan helt enkelt inte låta bli, det är för mysigt. Men ingen verkar ha något emot att jag lägger mig i, så det är ju kul för min del. Och för de andra, som får fika, hehe.

Och nog för att jag har det väldigt bra i skolan, men just denna helgen önskar jag att det hade varit en dag till på helgen. Jag är så himla trött, och imorse vaknade jag och hade ont i kroppen. Till slut insåg jag att det var för att jag bokstavligt talat sovit tungt. Så tungt att jag knappt rört mig, och därav blivit stel. Jag är så trött, så trött och vill bara vila liiiite till liksom. Men sen kunde jag ju ha låtit bli att dansa fem timmar igår, men det vill jag ju inte heller. Så därför är det som det är. Jag har för roligt för att sova helt enkelt. Vilar gör jag bra ändå, så jag kan inte klaga. Och det kommer ju fler helger. Och inte minst kommer det mer gofika. I like.

Nattuppdatering

2011-09-18 @ 01:11:56
Klockan är egentligen för mycket och jag borde sova. Men jag har precit klivit in i rummet och jag kände mig helt enkelt tvungen att svänga in på internet en snabbis. Jag har just legat i soffan i dagrummet med Linnéa och Jonathan i en fin hög och myst och halvsovit, och snackat strunt med Jessica, Tove och Joakim också. Var riktigt mysigt, för jag har knappt sagt så mycket på flera timmar, jag har bara legat och myst. Det kallar jag en bra avslutning på en lördag (som jag för övrigt spenderat i danssalen. Inte undra på att jag är trött!). Och jag ska nog fortsätta sova nu faktiskt. Natti natt!

Fre 16 september

2011-09-16 @ 21:56:01
Idag har jag köpt en cykel! Jag har känt att jag behöver en, här i Markaryd, och hittills har jag lånat nån cykel när jag behövt. Men jag vill ju liksom ha min egen. Och jag har ändå ingen bra hemma, så jag kände att nu är det ett gyllene tillfälle att skaffa sig en cykel. Så det gjorde jag!

Det är en svart historia, en 7-växlad damcykel med fotbroms, lyse fram och bak och en cykelkorg fram. Riktigt fin är den, och den går så bra. Jag är så glaaad! Äntligen en fin cykel som är bara min! Den kostade cirka sjutusen, men nästan alla cyklar var på rea, så jag betalade sextusen för den. Det är mycket pengar, speciellt som student, men jag tyckte den var fin, jag ville ha en med många växlar. Men främst av allt ville jag ju ha en cykel som jag kan ha när jag kommer tillbaka till Stockholm också, och jag tror att den kan hänga med ett bra tag. Så jag känner att det är värt. Jag vågar dock inte gå in och kolla saldot på mitt bankkort ännu, haha. Tror nog jag väntar till studiestödet kommer in, då ser det inte lika farligt ut. Höhö.

Förresten..!

2011-09-15 @ 12:59:21
Är det någon som vill följa med mig till Debaser Slussen den 31 oktober (ja, jag är i Stockholm då!) och se Wakey!Wakey! så säg till mig! Det är ett av mina favoritband, och jag bara måste gå. Och det blir ju så mycket roligare med sällskap. Så lyssna in dem och säg till om det är nåt som lockar.

Tors 15 september

2011-09-15 @ 12:52:14
Idag är det exakt en månad sedan jag kom till Markaryd. Det känns dock som om man har varit här betydligt längre.

Idag har vi haft redovisning av ett par barnsagor vi har fått gestalta. Vi började hela processen med att sitta i smågrupper och en efter en plocka upp ett bildkort och sedan improvisera fram en saga, för att sedan nästa person ska ta ett kort och fortsätta sagan. Sedan skulle vi få ihop det här till en liten föreställning. I min grupp handlade sagan om en kung och hans jakt på rikedomar, men istället fann han vänskap i den magiska floden och näcken som vaktade den. Riktigt flummigt, men roligast av allt var ju att se de andra grupperna. De är så roliga och talangfulla och jag ser riktigt fram emot att se hur långt vi kan gå, allihop. Och om två veckor sätter vi igång med ett ordentligt barnprojekt, och då ska vi ut och uppträda inför barn. Spännande! Men det berättar jag mer om när det är, för jag vet inte mer själv.

Just nu har jag en liten håltimme, så jag sitter på rummet och varvar ner lite. Hade balett imorse också. Och till min egen förvåning är det riktigt roligt. Väldigt svårt, men roligt! Hade aldrig sett mig själv som en balettdansös, men tänk vad man kan överraska sig själv. Och tänk så mycket mer man borde tro på sig själv. Människan är fantastisk. Faktiskt.

Nu blir det nog en kopp te och lite lugn och ro innan ännu ett danspass. Tjohej så länge!

Ons 14 september

2011-09-14 @ 21:26:19
Jag trodde jag hade rekordsvettats. Icke! Bambi på hal is, det var vad som hände i danssalden idag på jazzen. Fy faaasen! Är jag inte psyk-slimmad efter det här året så finns det inget mer att göra åt saken, haha.

Men hur som haver, nog om mitt svett (hur mysigt det än är). Jag är ju tokskön mot mig själv. Jag har noter till en jasslåt som är helt underbar, och nu har vi jazztema. Såklart vill jag sjunga den låten, så jag tar fram lilla mappen för att leta fram noter.

Inte där...

Hur hur hur kan jag inte ha med mig dem? Tokigt av mig! Men så kan det gå. Inte mycket att göra åt saken, menar jag.

Men här har ni ett klipp som Daniel i min klass visat. Underbart roligt! Småstadsliv, varsågod!

Tis 13 september

2011-09-13 @ 13:41:38
Jag tror aldrig jag har svettats så mycket inom loppet av en månad som jag har sedan jag flyttade hit. Herregud säger jag bara. Vår förmiddagslektion var inställd idag, men vi bestämde oss för att dansa istället. Och som vanligt rann svetten. Jag har tyckt att jag svettats innan, men det bokstavligt talat rinner. Inte en torr fläck på hela kroppen. Och jag är inte den enda. Riktigt mysigt och härligt. Så det har blitt två timmar av jazz, balett och styrka. Markaryd = sveeeeeett. Det är i alla fall inget fel på engagemanget.

Sön 11 september

2011-09-11 @ 21:12:16
På det internatet jag bor, som heter Atriumgården, har vi införskaffat en fin tradition med Gofika! Varje söndag vid kl tre på eftermiddagen samlas vi och fikar. Det är så himla mysigt och trevligt och precis vad man behöver på en söndag. Det har varit allt från bullängder till småkakor och kladdkaka. Men dagens gofika tog priset. Våfflor med glass och hemmagjord sylt. Magiskt säger jag bara!



Och sist men inte minst - lyssna in låten som två av killarna här har gjort. Den är awesome, den är frän, den är super och bäst av allt - den är bättre än fest hos mange. Jag presenterar: Häst hos Göran

Lör 10 september

2011-09-11 @ 00:11:09
I torsdags hade vi uppvisning av vårt projekt. Och det gick så himla bra! Både min grupp och den andra gruppen var otroligt duktiga och man blev verkligen berörd. Både elever och lärare grät, och vi fick väldigt fin kritik så det var så himla kul. Men det märktes att vi börjar bli trötta för hela gårdagen spenderades i halvsovande tillstånd av i princip hela klassen. Men ändå lyckades folk på något vis ändå festa hela natten. Personligen var jag med, men jag drack ingenting. Men det blev ändå sent, för jag satt och pratade med folk, vilket förvisso var himla trevligt. Men vissa var ju fortfarande dragna när de vaknade imorse. Och inte hindrar det folk från att festa ikväll heller! Faktum är att i princip alla har festat hela kvällen. Själv gick jag in och låtsades vara social, drack ett par glas vatten och gick sedan in till Jessica och tittade på film. Så kul är jag. Och nu är de andra på stans enda krog, men jag och grannen ska sova. Men helt ärligt är jag inte alls på humör för festande. Jag är bara så fruktansvärt trött, så sömn är välbehövt. Jag förstår bara inte hur folk orkar.

Imorgon blir det nog väldigt lugnt också. Jag måste bli frisk, för jag vill åka hem. Jag måste hem. Både för att träffa Ofelia och resten av familjen, men mest av allt vill jag bara ur den här galna, underbara, intensiva, vackra, förskräckliga och fantastiska bubblan jag lever i. Men jag måste som sagt bli helt frisk först. Och har jag otur hänger hostan i ett par veckor. Men jag ska försöka ta hand om mig själv så att det går över.

Jag hoppas ni tar hand om er själva också!
Kram på er!

Ons 7 september

2011-09-07 @ 22:37:42
För det första - igår blev jag moster för tredje gången! Lilla Ofelia kom igår och det ger mig lite hemlängtan. Men jag hoppas på att jag kan åka hem nån helg och hälsa på om ett par veckor. Höstlovet känns så långt borta.

Och för det andra - var i hela friden har jag hamnat någonstans? Hur kan folk vara så underbara? För just nu har vi, eller i alla fall de i min klass, kommit in i en period då allt börjar bli himla slitigt. Man märker att folk börjar bli trötta i kroppen och huvudet och humöret börjar gunga lite. Folk börjar bli lite nedstämda helt enkelt. Och jag fick en liten sån skjuts nu ikväll, när jag satte mig på mitt rum. Helt plötsligt kände jag mig så himla ledsen och ensam, fast jag är allt annat än just det. Men jag slängde upp en liten "dumma deppkväll"-status på Facebook, gick iväg och pratade med Christine ett tag och när jag kom tillbaka hade Jessica och Christoffer sett min status, gett sig ut i rabatten och rivit upp fingrarna för att plocka en ros från busken utanför köket och lägga utanför min dörr. Blev så himla rörd, och eftersom jag redan är trött och nedstämd var jag nära på att börja gråta. Herregud, hur kan man vara så fin?! Jag förstår ingenting.. Jag vågar helt ärligt inte tänka på hur det blir på avslutningen i juni. Och jag vill inte heller, så det ska jag inte göra! Men jag är ganska säker på att det finns nån eller några här som kan bli vänner för livet. Jag är helt övertygad om den saken.

Mån 5 september

2011-09-05 @ 19:55:02
Jag håller på att bli galen här nere i Markaryd. Halsen driver mig verkligen till vansinne, och idag har jag inte haft någon kraft i kroppen alls, och gått och varit på väg att gråta flera gånger om. Helt sinnes... Men jag ringde till vårdcentralen idag i alla fall och fick tid till imorgon förmiddag, då jag ska få träffa någon sköterska och göra nån kontroll. Känns ganska skönt, för läkaren jag pratade med verkade inte tycka att det var nödvändigt, men det var skönt att jag fick kolla i alla fall. För nu har jag knappt haft någon röst alls på ett tag, och känner att bara jag får kolla upp det blir det bra. Så det ska jag göra imorgon. Jag missar tyvärr micktekniken, men jag kan ju inte sjunga i alla fall. Så jag får nöja mig med att jag får lite extra sovmorgon. Det ser jag fram emot!

Men nu blir det idol med granne. Tjohej!

Sön 4 september

2011-09-04 @ 17:34:15
Min röst försvinner mer och mer för varje dag. Och det är inte bara jobbigt rent praktiskt, men det börjar bli ganska psykiskt påfrestande. Min största passion är sången, jag tar mig äntligen iväg till en skola där jag får göra det jag älskar mest och så tappar jag rösten. Jag vet att det kommer att gå över, men just nu är det bara så jäkla jobbigt. Jag känner mig faktiskt riktigt deprimerad. Alla andra går omkring och nynnar och jag kan inte få ut ett ljud. Nästan så jag vill gråta en skvätt.

Men jag äter tabletter och ikväll ska jag experimentera lite och pröva ett knep som min musiklärare i högtadiet tipsade om. Det ska tydligen vara jätteäckligt, men väldigt effektivt. Det är varmt vatten med citron, honung och vitlök. Det låter verkligen jätteäckligt också, men just nu prövar jag faktiskt vad som helst för att få tillbaka min röst. Men om inte tänkte jag gå till vårdcentralen på tisdag morgon, när jag ändå har sovmorgon och se så att det inte är något som tänkte hålla i länge och om jag kanske kan få nån medicin som funkar. Fort.

Lör 3 september

2011-09-03 @ 11:40:22
Igår slutade jag skolan kl 12 och efter det åkte jag, Alexander, Jessica, Sarah Ida-Maria till Ullared! Riktigt roligt! Jag har aldrig varit där förut, så det var riktigt kul och oj så vi skrattade och vilka härliga samtal vi hade i bilen. Men väl där köpte jag lite smått och gott. Ett par filmer (P.S I Love You, Step Up och hela första säsongen av Glee!), en skiva, ett par högtalare till datorn, ett gitarrställ, ett par korta träningsbyxor, lite schampoo och balsam. Men sist men inte minst köpte jag fryspåsar, haha! Riktigt kul var det faktiskt.

Sen åkte vi tillbaka till Markaryd där alla andra var mitt uppe i festandet och förandet inför kvällens kick off-party. Så vi svidade om, tog våra grejor och begav oss. Och där börjar förvirringen, haha. Ingen vet vart vi ska gå så vi irrade runt fram och tillbaka ett tag innan vi efter en lång stund hittade rätt. Men vissa hamnade på efterkälken så jag och Jessica letade reda på dem. Tyvärr tror jag att jag får huvudvärk av mina hosttabletter, så jag kände mig inte så himla partysugen faktiskt. Så jag stod mest och pratade med lite folk innan jag begav mig hem, tog en kopp te och gick och lade mig. Men det var riktigt roligt att träffa Amanda som också var där. Så det var kul.

Jag har dock inte sovit så mycket, knappt alls faktiskt. Så jag har varit klarvaken sedan klockan åtta, så jag har ätit frukost, tömt sopor i köket, bäddat min säng och just nu håller jag på att tvätta. Känner mig riktigt hurtig, speciellt med tanke på att jag planerar att fortsätta städa mitt rum och rensa och fixa i min garderob. Men det känns som en bra syssla för dagen. Jag tänkte ändå vara tyst idag så min röst kanske kan hitta tillbaka till nästa vecka. Så då kan jag lika gärna sysselsätta mig med att städa, för helt ärligt så har jag lite svårt att hålla tyst, haha.

Tur att jag kan blogga istället.
Tjipp haj!

Tors 1 september

2011-09-01 @ 19:41:17
Jag har precit tömt min mobil på bilder, och lagt över på datorn och haft mig. Jag har insett att jag måste ju ta mer bilder! Jag pratar på om vilken upplevelse det här är, men då måste jag ju ha bilder! Och jag tänker försöka börja redan imorgon. Då är det nämligen kick off-fest för hela skolan. Och då ska jag försöka fota så det står härliga till.

Jag och min kära granne Jessica var och köpte hostmedicin idag, eftersom vi hostar otroligt mycket båda två. Det var några tabletter som man skulle svälja, och tydligen kunde man få ont i huvudet av dem. Och just nu har jag huvudvärk. Men det kan även vara för att jag dansat hela dagen idag, från åtta till fyra. Det kan man nog bli bra utmattad av. Så nu ska jag bara ta det lugnt, dricka massa te och mysa.

Hej så länge!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com