Mån 30 maj

2011-05-30 @ 22:51:21
Snart är det bara en endaste dag kvar, sen är det juni! Vad tiden går fort! Precis som den här helgen har gjort!

Mina föräldrar hade stort party i lördags, för att fira en hel drös med saker, och det var riktigt roligt! Så hela fredagen gick åt att fixa till det och det kom släkt och sov här. På lördagen var det full fart hela dagen, men otroligt nog ingen jobbig stress. Riktigt skönt! Jag spelade och sjöng lite på festen och det verkade bli uppskattat och det var riktigt kul, så jag är nöjd!

Igår tog jag det bara chill, och likaså idag, fast med sällskap av Gabriella. Ganska skönt. Och för första gången på jag vet inte hur länge har jag absolut inget att tänka på. Jag tänker knappt på min tenta. Och det känns så ovanligt efter all stress och press att jag knappt vet vart jag ska göra av mig själv, och det känns som att jag liksom har glömt någonting. Men det är riktigt skönt! Och det ska ju bli fint väder, så jag ska passa på att pressa i solen.

Och imorgon kväll ska jag se Hair på Stadsteatern! Sköj!

Tors 26 maj

2011-05-26 @ 23:54:39
Hade grammatiktenta idag. Och trots att jag var ganska oförberedd så gick det ganska bra. Räknade jag rätt så fick jag ungefär 84/110. Och det tycker jag ändå borde räcka till ett godkänt!

Sedan var det iväg till Tove där det bakades, spelades, sjöng, snackades och skrattades. Finfint!

Vidare till det kanske allra sista musikalrepet för mig och några till. Det var riktigt kul, men sorgligt, men fint. Och jag var den enda som grät. Så klart! Och det kändes lite löjligt och jobbigt, eftersom jag inte VET om jag kommer tillbaka eller ej. Men å andra sidan så grät jag även för att vissa med 100% säkerhet inte kommer tillbaka, och det är ju sorgligt det! Usch, nästan så jag blir lite gråtmild när jag tänker på det. Musikalen, liksom. Och alla fina, underbara, knäppa, flummiga människor! Samtidigt som det är tråkigt, så vill jag ju komma in på skola och komma iväg. Men som det så fint sägs att man kan inte både äta och behålla kakan!

Tis 23 maj

2011-05-24 @ 23:30:40
Anställningsintervju för sommarjobb idag. Gick vällan bra, med tanke på att det var i grupp i enkätform, haha. Men på vägen DIT stötte jag på Helene som erbjöd mig en gammal tenta hon köpt, och bara gav den till mig. Vilket var SUPERsnällt, med tanke på att det är till väldigt stor hjälp, men jag inte alls hinner åka till skolan egentligen. Så där sparade jag massa tid och energi. Så tack Helene!

Sen var det dags för VårRuset med Simone. Och det var grymt kul, och vi joggade på bra hela vägen, och jag förbättrade min tid från förra året med två minuter. Så jag är nöjd! Men nu är jag däremot riktigt trött. Känns som att kroppen inte riktigt hinner vila nu för tiden. Så imorgon ska jag ta det lugnt hemma och låta kroppen vila medan hjärnan steks av engelskapluggandet inför torsdagens tenta.

Hejs!

Mån 23 april

2011-05-23 @ 18:04:27
Äntligen hemma igen! Har i princip alldeles Precis kommit hem. Och som jag har åkt! Tre bussar, ett tåg, en tunnelbana och en till buss, för att komma från bjärnum ändå hem till lilla Sköndal. Men det får det vara värt, för min helg har varit så himlans kul!

Intagningsprovet gick bra, men mest av allt var det bara kul! Jag tror jag kunde ha gett lite mer egentligen, men som det var den dagen gjorde jag faktiskt det bästa jag kunde. Och det viktigaste av allt - jag är helnöjd. Sen får vi helt enkelt se om det räcker eller inte. Men jag hoppas verkligen att det räcker, för jag vill så gärna komma in! Jag har aldrig varit så taggad i hela mitt liv! Så alla ni som hållt tummarna, det är bara att fortsätta hålla i dem. Och för er som inte höll dem så är det bara att greppa tag i dem!

Helt otroligt taggad. Och trött. Och äcklig. En dusch kanske? Jag tror det.

Hejs!

Fre 20 maj

2011-05-20 @ 18:33:20
Idag har jag varit inne vid Slussen och glassat med Helene, Simone och Linnéa. Det var så varmt och soligt (det är det förvisso fortfarande) och mysigt så in i bomben! Såna här dagar vill jag ha hela hela tiden!

Sen drog jag och Simone och skakade rumpa på ett danspass på Friskis. Skönt, roligt och svettigt! För att inte tala om välbehövt.

Och nu ska jag duscha, äta och packa för imorgon bär det av ner till Bjärnum för allra sista intagningsprovet som äger rum på söndag. Riktigt nervöst faktiskt. Men jag är taggad till tusen! Så håll alla tummar ni har så uppdaterar jag läget på måndag kväll, när jag kommit hem!

Tjohej, och ha en trevlig helg!

Ons 18 maj

2011-05-18 @ 14:46:28
Här kommer lite bilder från en fin måndagspromenad med Simone.


Mån 16 maj

2011-05-16 @ 21:44:40
Jag dissade intagningsprov Sundsvall/Ålsta för tillfället. Bad om att få komma en annan dag, om det var möjligt. För dels hade jag ingen lust och dels så var jag sjukt oförberedd. Istället ringde jag Öland och fick reda på att jag stod som reserv. Ett sånt där besked som jag vill men inte vill ha, för jag vill inte gå i ovisshet. Det känns som att jag ska bli tillfälligt psykstörd. Men det är väl bra egentligen! Hoppas på det bästa bara. Skulle tydligen få något brev i veckan, för jag glömde fråga en massa saker. Men det ordnar sig.

Och biljetterna är ordnade till Bjärnum. Åker lördag - måndag, med audition på söndagen. Och samtidigt har jag Amanda med mig, och det känns riktigt skönt tycker jag.

Så det är så det ligger till just nu!

Sön 15 maj

2011-05-15 @ 19:21:56
I fredags hade jag lite kalas. Det blev middag, mys, Underbara Bar och en hel drös med fina vänner och jag tackar så hjärligt för alltihop! Jag hade otroligt roligt.

Igår var det lördag och jag gjorde i princip ingenting. Pluggade lite, sen kollade jag på Eurovision Song Contest, för jag är en sån ESC-nörd och jag älskar det! Och det gick ju riktigt bra! Trea, det är ju ändå bästa placeringen sen 1999 då Sverige vann! Så det är ju super.

Och idag är det söndag. Latsöndag. Sov sjukt länge, och har bara slappat sen dess. Och egentligen ska jag åka till Ålsta imorgon för intagningsprov, men jag är inte det minsta redo. Har inte ens några biljetter. Vad tänker jag på egentligen? Men det ordnar sig! Sista minuter, kan man ju alltid hoppas på, hehe.

Tors 12 maj

2011-05-12 @ 22:31:53
Jag har insett att jag är nervös ungefär dygnet runt. Och tro mig - det tröttar ut en! Man blir helt sönderrosttad i huvudet  och trött i hela kroppen. Inget jag rekommenderar. Bara ett tips, så att säga!

Ons 11 maj

2011-05-11 @ 19:16:53
Idag var jag på intagningsprov till Sundbybergs Folkhögskola. Och jag måste bara säga att jag sjöng helt grymt bra! Jag har för fasen inte varit så nöjd med sången på länge. Helt super var det! Allt satt som en smäck! Vad som inte var så nice var gestaltningen av en dikt. Den sög, haha. Det kändes som att jag ställde mig och bara läste upp dikten rakt av. Men vad fasen, man kan ju inte vara bra på allt. Vi får se hur det går. Kan inte påstå att Sundbyberg ligger högst upp på listan av skolor jag vill komma in på. Men jag har två intagningsprov gjorda, och två kvar - Ålsta och Bjärnum. Och jag tycker det är lite jobbigt faktiskt. Mina nerver håller på att brännas bort. Det är så fysiskt ansträngande att vara så här nervös. För att inte tala om denna ständiga ekonomiska ångest jag har, haha. Jag önskar jag hade pengar som jag enkelt kunde spendera på resor runt om i Sverige, men de pengar jag har var inte tänkta till det här. Men vad gör man inte för konsten?

Imorgon ska jag skriva klart min poesiuppsatts, för på fredag ska jag bara tänka på kalas. Jag ska städa, laga mat och göra mig fin. Ingenting annat. :) Möjligtvis handla också, men det ingår liksom i hela kalas-proceduren. Så det så!

Tjipp haj!

Mån 9 maj

2011-05-09 @ 15:58:56
Glöm all ångest jag hade förra veckan. De senaste dagarna har varit toppen. Helt otroligt väder, skitkul auditiondag på Öland, träffat släkt, åkt flygplan, klarat mig från en underkänd uppgift och och jag kommer hem till ett Stockholm som lever! Allt är underbart just nu, och jag känner mig så hypad på livet att jag inte ens kan sitta vid datorn, utan jag står hukad vid den, redo för att springa omkring i solen. Eller bara hemma, skratta och le för mig själv och ösa på musik. Och det ska jag göra.....



NU!

Fre 6 maj

2011-05-06 @ 14:06:28
Jag vet egentligen inte varför jag ens försöker mig på att blogga, jag kan knappt reda ut mina egna tankar. Jag är bara nervös och stressad inför allt. Intagningsprov, inlämningar och tentor, födelsedagsfiranden i plural och ångest för jobb och ekonomi - hela maj. Jag önskar liksom att maj snart är över, men det har precis börjat! Och jag är så nervös!

Imorgon åker jag ner till Öland för mitt första intagningsprov. Jag är så nervös så jag mår illa. Eller så var det maten jag just åt... Hur som helst känns det som att jag är på väg att få en lätt ångestattack vilken sekund som helst.

Ska försöka skingra tankarna med lite dans och träning om ett par timmar.

Jag fattar ingenting!

Tis 3 maj

2011-05-03 @ 17:41:06
Idag har varit en sån där riktig slappdag. Bara inte velat göra nånting, och suttit framför datorn mest hela dagen. Men å andra sidan har jag haft trevlig sällskap där ute i cyberrymden och har tillsammans med Simone nästan chattat sönder Facebook-chatten. Och mitt i allt snack ville jag klippa lugg. Så jag klippte lugg. Eller.. Typ.. Det blev "Lite kortare hår framåt, slängt åt sidan".


Före                  Efter

Så här gör Louise när hon ignorerar sina läxor!

Sön 1 maj

2011-05-01 @ 22:11:51
Igår var det Valborg. Och det var helkul. T o m när jag åkte till Farsta för att handla var det trevligt. Ett äldre amerikanskt par började prata med mig, och de var riktigt trevliga och berättade lite om dem själva och det var som en fin historia som man bara hör av 1 på 100 000 ungefär. Och sedan fortsatte kvällen så fint. Simone kom och åt middag med mig, och sen kom Gaby innan vi gick iväg för att fira valborg med lite musikalare, vilket var awesome.

Idag fyller jag år. Och jag har tagit det så himla lugnt. Fick frukost på sängen, låg kvar och drog mig ett tag, tittade på tv, lunkade omkring i lägenheten ett tag, ätit tårta, chillat, ätit god mat, och här sitter jag nu. Men mest av allt har jag fått så himla mycket fina gratulationer. T ex skickade Simone ett fint litet mail med en härlig gratulation. Tove ägnade ett helt inlägg på sin blogg åt mig, och en hel MÄNGD gratulationer har kommit, både på Facebook, sms och på telefon. Och jag känner mig så borskämd och ärad att ha så många fina vänner och släktingar runtom mig. Det är allt jag behöver.

Och nu tänker jag fortsätta de sista timmarna på min födelsedag med lite chips och läsk och något skitprogram på tv.

Hej så länge!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com