Fre 30 mars - Att vara hemlös eller att home is where the heart is?

2012-03-30 @ 22:23:28
Tja tja bloggen!

Förra helgen var ju lilla fina Simone här och hälsade på. Och hej och hå vad trevligt det var att få så fint besök. Det var skönt och samtidigt riktigt jäkla konstigt att låta mina två världar krocka. För det blir ingenting annat än en kulturkrock, en rejäl sådan. Jag visste inte riktigt hur jag skulle förhålla mig till allt, eller vart jag skulle vända mig i alla situationer. Men jag hoppas att Simone hade det bra i alla fall. Jag tyckte det var väldigt trevligt. 

Men jag tycker det är fascinerande att saker och ting kan kännas så naturliga, tills två olika delar av sitt liv möts och då märker man att allting, inklusive en själv, är så mycket mer annorlunda än man någonsin kunnat tro. Men jag har insett att mycket hos mig har ändrats sen jag flyttade till Markaryd (ja, det här är ett sånt slags inlägg). Jag har blivit lugnare och tryggare i mig själv, jag förlitar mig mer på livet och ödet och min egen förmåga att ändra min framtid, och jag har träffat människor som fått mig att vilja bli så mycket mer än jag varit. Men det jag insett mest av allt är att jag nog lämnat Stockholm bakom mig. Förutom mina vänner, varav flera ändå numera bor på annan ort, och min familj känner jag att jag inte har så mycket i Stockholm att göra längre. Det är inte mycket som drar mig dit, och mitt intresse för att bo där resten av livet, eller ens över huvud taget har minskat drastiskt. Men jag vet hur det är  och är medveten om att allting kan förändras, det kanske slutar med att det är där jag lever tills jag dör. Men det är ännu en sådan där sak som jag låter framtiden avgöra. Jag kan inte kontrollera någonting just nu. Och det är en ganska skön känsla. Just nu vill jag bara vara med folk som gör mig lycklig och göra någonting som gör mig lycklig. 

Men på tal om hemma så har jag faktiskt haft lite hemlängtan. Nej, jag har haft småskrutts-längtan. Med andra ord har jag saknat mina syskonbarn. Jag har saknat dem så mycket att när jag helt random fått ett mms från mor eller syster med en bild på ett litet skrutt så har jag börjat gråta. Jag saknar dem otroligt mycket, och vill så gärna busa, leka och mysa med dem. Men jag kommer med största sannolikhet inte träffa dem eller åka till Stockholm förrän i juni. Det är väldigt långt dit... Men oj, vad jag ska mysa med dem då! 

Men ska man säga något roligare kan jag berätta att jag tror jag har gått och börjat bli lite bortskämd! Jag känner mig i alla fall bortskämd. Inom loppet av en månad har jag fått en goseapa, en halsduk, ett par alldeles för dyra hängselshorts - som förövrigt är jättesöta och jag bara råälskar dem och jag väntar på finare väder, samt så många rosor att jag tappat räkningen. Jag känner mig i alla fall omtyckt. 

Och på tal om helt annat så tänker jag slänga upp en bild på mina bilder som jag har på min vägg, här i mitt rum! Det kanske inte syns vad som är på bilderna, men det är mina vänner och min familj, lite naturbilder och allt det där andra jag värderar i livet. Mest vänner och familj... Kärlek. Samt mina shorts. Heh.


Men den senaste bilden är nog den jag gillar mest också...: 


Tors 22 mars

2012-03-22 @ 20:31:29
Jag tänkte skriva något jättebra och fint och långdraget och allt vad det var. Sen försvann det i samma stund som jag skulle börja skriva. Så därför sitter jag nu här och skriver om hur jag glömt vad jag skulle skriva. Varför inte, liksom?

Nej men ja. Det har inte hänt så mycket utanför lilla bubblan jag lever i. Dock var jag, Jessica, Johanna, Teresa, Jocke och Stefan i Helsingborg i helgen och chillade omkring. Vi gick omkring i lite affärer, tittade på stan eftersom flera av oss aldrig varit där, sen gick vi och fikade och hade oss. Det var riktigt lyckat och himla mysigt! Vill åka dit igen. Gärna när det är soligt, för nu var det väldigt mulet och blåsigt när vi var där. Men jag är näst intill 100% säker på att jag kommer åka dit igen, så det är nog ingen fara. 

Men annars är det som sagt inte så mycket som hänt. Men imorgon, då händer det grejor! För dååååå kommer lilla Simone hit till Markaryd och hälsar på hela helgen lång! Det ska bli riktigt kul, och som jag längtat! Jag har inte haft någon på besök förut, förutom den timmen mamma, pappa, bror och mormor var här och satt och häckade på mitt rum efter de tittat på min vinterrevy. Ingen som verkligen stannat och träffat alla mina nya vänner ordentligt och verkligen sett min nya vardag. Åhh vad kul det ska bli. 

Men det är ungefär endast så mina planer ser ut. Så här säger jag tack och hej för nu!

Sön 11 mars

2012-03-11 @ 17:10:07
Idag har varit en väldigt slapp och produktiv dag på samma gång. Jag har fått en del gjort, men jag har gjort en massa annat emellan, som jag kanske hade kunnat strunta i. Men man behöver ju inte överdriva hela tiden. 

Jag vaknade klockan åtta i morse visste där och då att jag inte skulle kunna somna om, även om jag försökte. Men jag orkade dock inte gå upp, så jag tryckte igång en film jag inte hade lyckats se klart på igår. The Switch, med Jennifer Aniston och Jason Bateman. Riktigt mysig film, precis i min smak. När den sedan var klar gick jag upp och åt frukost, för att sedan städa mitt rum, äta lunch, gå upp till dansalen och dansa både balett och jazz. Vilket var vilket välbehövt. Och medan jag dansade kom jag även till en insikt. 
Jag håller nämligen på att fixa ansökningar till skolor och så, till hösten. Och de skolor jag sökt hittills är endast musikalutbildningar (kan passa på att berätta att jag ska söka Performing Art School i Göteborg, Balettakademien i Göteborg, Musikalakademien på Strömbäcks Folkhögskola (Umeå) samt Musikteaterskolan i Bjärnum). Men jag har även velat väldigt mycket fram och tillbaka huruvida jag ska söka endast musikutbildningar och fokusera på sången. Men då har frågan varit hur mycket jag kommer att sakna dansen och teatern. Så jag har funderat på hur mycket energi och pengar jag vill spendera på att söka skolor jag i slutändan inte vill gå på. Och idag, när jag stod i danssalen insåg jag att jag har det ju så bra här. Jag känner mig lyckligast i världen, och det är för att jag är omgiven av fantastiska människor, men inte minst för att jag får göra det jag vill. Och det jag vill är ju hela paketet - sång, dans, teater. Jag skulle sakna det hela för mycket om jag bara ägnade mig åt en sak. Så jag har beslutat mig för att strunta i sångutbildningar och satsa helhjärtat på musikal och showande. Och det är skönt att ha kommit till det beslutet, jag har verkligen haft ångest. 

Men hur som helst, efter denna härliga insikt gick jag ner till köket igen, fikade lite med de få som var, duschade, handlade, skrev lite personliga brev till mina ansökningar, och nu tog jag en liten paus, men ska snart fortsätta sammanställa mina ansökningar. Det ska bli så spännande att se vart alla hamnar till hösten, vart Jag hamnar till hösten. Jag vet inte ens vad jag ska göra efter 1 juni. Mitt liv sträcker sig fram till och med 1 juni, sen kan jag befinna mig var som helst och göra vad som helst. Känns skitläskigt och skönt och spännande på samma gång. Men livet är nu, och äntligen känner jag att jag lever. 

Och för alla er som inte vet det så är jag kär också (cliffhanger...!!!). 

Puss! ;)

Lör 10 mars

2012-03-10 @ 18:58:47
Helg var det, ja och igår var det fest hos Matilda. Det var riktigt kul, men vid elva kände jag, Jessica och Stefan att vi vad nöjda och gick hem. Men det var riktigt skönt att lägga sig tidigt, man kom upp tidigt och tog vara på dagen. Och det gjorde jag genom att åka till Väla köpcentrum i Helsingborg med Christine, Daphny, Stefan och Joakim. Så vi gick omkring där och shoppade och hade oss. Väldigt trevligt. 

Och snart ska vi upp till Svalgården och laga och äta tacos och kolla på Melodifestivalen. Wihooo. 

Tjipp haj så länge!

Mån 5 mars

2012-03-05 @ 12:52:00
Idag är en jäkligt bra dag, måste jag säga. Solen skiner, jag har den bästa måndagen man kan ha med bara några få, men helsköna lektioner. Blir förvisso sent ikväll, men det gör inte mig någonting. För solen skiner i lilla Markaryd idag (man kan nog säga att det är någon slags vår här btw), och jag är lycklig och glad. 

Och för er som undrar så händer det inte så mycket här, vi jobbar mest med att öva inför audition. Det är dans, låtar, monologer och allt annat sånt där som hör till. Börjar bli lite nervöst, men kul är det! Så jag får se vart jag hamnar i höst liksom. Men nu ska jag kila iväg och öva på en discolåt jag och några tjejer i klassen ska köra nästa vecka. 

Tjipp haj!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com