Ons 2010-12-29

2010-12-29 @ 18:07:34
Lite kort uppdatering:

24 dec: Firade jul hos min syster. Väldigt trevligt. Bror somnade på golvet, som vanligt.
25 dec: Gick på bio. Såg den nya Narnia-filmen. Den var helt okej. Inget jättehäftigt, men helt okej juldagsfilm.
27 dec: Spenderade kvällen i goda vänners lag, musikalchill på hög nivå.
28 dec: Var hos syster där det spelades musik hela eftermiddagen och kvällen. God mat och mycket kultur! Nice.
29 dec: Promenad + fika med fina Simone. Mucho trefligt.


Imorgon blir det ett försök att kolla lite mellandagsrea (det som finns kvar?). Önska mig lycka till!

God jul i stugorna!

2010-12-24 @ 00:42:19
För min del är det ju fortfarande torsdag, men klockan säger 00.30 och därmed jul. Så god jul på er!

Jag önskar att jag hade klivit upp tidigare idag, men efter två nätter med lite sömn så tog kroppen revansch till slut. Men jag har varit igång hela dagen dock. Åkt in till söder, vandrat i snö, och letat julklappar. Åkt vidare till Farsta och fortsatt leta julklappar. Och till slut så hittade jag (nästan) allt jag ville ha. Sedan har jag bakat pepparkaksmuffins, klätt gran, och slagit in julklappar. Och nu är jag riktigt trött. Så jag ska fixa det sista, och sen ska jag gå och sussa.

Och till er alla önskar jag er en riktigt god jul!

Fail

2010-12-21 @ 09:59:22
Igår gick jag och lade mig tidigare än jag gjort det senaste kvällarna. Jag läste en timme, sen skulle jag sova. Bara det att det tog fyra och en halv timme innan jag somnade. Och det var ju ingen djup och trevlig sömn jag hamnade i. Jag har vridit och vänt mig hela natten, vaknat till, för att till slut vakna ordentligt vid klockan sju, efter ungefär två timmars sömn. Nu känner jag av en viss halsbränna.

Fy, så obehagligt.

Jag är helt slut! Och jag kan inte komma på nåt sätt att fixa till det, förutom att lägga mig igen. Och då kommer jag sova bort hela dagen. Och det har jag verkligen inte tid med. Inte det minsta faktiskt. Jag får helt enkelt ha en sån där jobbig dag idag, då ingenting går som det ska. Varför inte? Jag måste ändå ut i de 13 minusgrader som råder utomhus.

Fy, så obehagligt.

Mån 2010-12-20

2010-12-20 @ 13:57:16
"Måndag förmiddag, då ska jag julshoppa järnet! Och så slipper jag den värsta folkmassan också."

Ungefär så har jag tänkt hela helgen. Nu är klockan två på eftermiddagen, och jag har fortfarande inte kommit iväg. Jag kan inte riktigt säga att jag är särskilt handlingskraftig. Men det är tanken som räknas! Eller, det kanske inte funkar i det här fallet. Men jag har i alla fall börjat röra på mig, plocka ihop plånbok och sånt, så det är i alla fall i rörelse. Ska försöka dra mig i kragen. Kommer ju aldrig få något gjort i den här takten.

Ekonomiskt, minst sagt!

2010-12-17 @ 12:47:59
Ni vet hur vissa kan köpa ett plagg för tusentals kronor? Som min bror, t ex. Vägrar köpa ett par jeans som kostar mindre än 900 kr. Anledningen låter något i stil med "Kostar jeans mindre än 800 kr är det ingen bra kvalitet", och efter ett par månader har han ändå slitit ut dem till den grad att han inte kan använda dem. Ovärt, säger jag.

Jag å andra sidan, får ekonomisk ångest av att köpa klädesplagg som kostar över 200 kr. Ibland unnar jag mig, så klart! Men fy så det svider.

Men igår lyckades jag med ett riktigt kap! 2 par jeans, 3 par trosor och två nagellack. Allt detta - 575 kr. Jag är nöjd i alla fall! Det enda som jag tyckte var lite komiskt var att det var helt olika passform på jeansen. St 40 i det ena paret, st 36 i det andra. En storleks skillnad hade jag fattat, men så pass? Men jag klagar inte, känns skönt att kunna säga "st 36" och prata om sina egna jeans. ;)

Fäääääärdig!

2010-12-15 @ 17:33:19
Tenta idag. Det gick betydligt bättre än jag trott att det skulle göra, men jag tror att jag ändå ligger på gränsen till underkänd. Så det gäller bara att hålla tummarna till jag får resultatet. Men hur det än går så känner jag att en omtenta inte gör någonting, för nu har jag absolut inga fler lektioner. Och det är jättejättejättejätteskönt! Så nu ska jag bara slappna av, äta gott, sova mycket, umgås med vänner, ha så sjukt trevligt som en människa kan ha.

Och jag ska försöka börja med att städa mitt rum lite grann, så jag får lite julrent, så här lagom till avslappningen. Jag slappnar faktiskt av betydligt mer när det är rent omkring mig. Blir liksom så där rastlös annars. Men nu har jag ju tid på mig! Haha, så skönt!

Fast jag tror inte riktigt jag greppat om att jag är färdig med spanskan ännu. Har fortfarande tenta-nervositeten som kryper i magen. Men det släpper nog om ett par timmar, och då kommer jag go crazy. Inte lär jag somna tidigt i alla fall. Men vad gör det?! :D

Puss!

Söndagssysslor

2010-12-12 @ 19:24:26
Söndag. Tredje advent. Vinter.
Jaa, jag har vridit runt dygnet en bit, sover alldeles för länge. Mycket längre än jag borde och det är inte så bra med tanke på att jag måste plugga, och jag avskyr att plugga på kvällarna. Men jag försöker få så mycket som möjligt gjort. Jag var dock tvungen att offra en mysdag med tjejkompisarna för plugget. Det kändes riktigt ledsamt. Hade sett fram emot det. Men känner jag de där tjejorna rätt kommer det hända nån mer gång, haha!

Men nu har jag i alla fall tagit paus, för nu ska jag tvätta! Riktigt roliga alternativ jag ger mig själv; plugga eller tvätta. Kul. Men det är ju söndag, och söndagar är alltid tråkiga, så varför inte? Försöker göra något roligt också, men det går så där. Har ingen riktig ro i kroppen. Men jag försöker göra små julkort. Enda problemet är att jag är helt värdelös på att göra julkort! De blev verkligen jättefula! Fast å andra sidan kan det ju vara jag som är lite självkritisk också, men jag tycker verkligen att de är jättefula! Jag har ju mina konstnärliga "talanger" fokuserat på annat, om man säger så.

Det går bra nu

2010-12-08 @ 13:08:56
Igår höll jag min muntliga presentation på spanskan, och det gick faktiskt ganska bra. Så det är avklarat nu. Så nu har jag en helt vecka på mig att bara fokusera på att plugga för tentan. Sen är det för fasen klart! Åh, vilken lycka detta är!

Men till nåt annat än plugg:

Vårt kök börjar äntligen bli klart!

Det gick från detta:



Till detta:



En viss förbättring kanske? :D Det resulterade i alla fall i att jag har bakat lussebullar.
Men tror ni inte att det har börjat lukta mögel i underskåpen nu också? För de tog ju bara bort överskåpen. Men på sätt och viss hoppas jag att de måste ta bort de nedre också. Jag är bara så himla trött på att inte ha ett kök, utan en arbetsplats i hemmet. För det tog jättelång tid sist, och om de ska göra underskåpen tar det nog ännu längre tid, med tanke på bänkskivor och diskbänk och golvmatta och allt vad det är. Men vi får se hur det går.

Jag har dessutom börjat en 6 månaders prenumeration på ELLE, och då skulle man få en liten premiepresent. Och den kom igår. Mascara och läppglans, helt gratis. Jo, man tackar! Då blev den lilla tjejiga tjejen i min lycklig. Gratis smink, hoho jaja :)

Mån 2010-12-06

2010-12-06 @ 17:55:11
Idag åkte jag till min syster för att börja ge tillbaka för hennes hjälp igår. Hon har också jättemycket att göra, och hon behövde plugga. Så jag åket dit för att ta hand om barnen så hon kunde få lite lugn och ro. Och självklart hade min systerson en sån där dag då han är jättetrött och skrikig, och absolut inte vill bli passad av mig, utan det är bara mamma som gäller. Men jag hoppas syster min fick lite gjort i alla fall. Jag hade kunnat stanna längre, men vi åt nån rätt med grädde i, och

laktosintollerant Louise + icke fungerande-medicin = Louise har förbannat ont i magen.

Så jag var tvungen att åka hem. Men jag var där i lite över fem timmar, så jag hoppas verkligen att det hjälpte lite grann i alla fall.

Snart är det över!

2010-12-06 @ 00:21:01
Nu går det verkligen framåt. Skickade precis in min sista skriftliga spanska-uppgift, och det var verkligen på tiden, då den var ungefär en och en halv vecka sen. Det var verkligen inte okej. Jag hoppas det inte blir några större problem för det. Men jag kan ju alltid trösta mig med att jag inte var ensam med att inte ha lämnat in den i tid. Och jag fick otroligt mycket hjälp av min syster, och nu är jag skyldig henne flera gånger om. Det var verkligen jättesnällt av henne, då hon också har jättemycket att göra. Men jag ska börja med att betala tillbaka på en gång, genom att passa syskonbarnen imorgon så hon får plugga i lugn och ro.  

Men den är i alla fall inne nu, min muntliga presentation är redo, jag ska bara öva på den. Enligt min syster har jag bra uttal, och jag låter tydligen spansk. Vilket jag verkligen inte kan säga att jag vet någonting om. Men så länge det är förståeligt och bra så är jag nöjd.

Så muntliga på tisdag, vilket borde gå bra, och sen en hel vecka att bara koncentrera mig på sista tentan. Jättejättejätteskönt. Och jag är så lättad just nu att jag sitter och är allmänt gråtfärdig. Vilket jag har känt mig i veckor, så det märks verkligen att hela jag har varit på helspänn. Men snart så kommer jag kunna blogga om något helt annat än mina studier, och det blir väl kul?! :D 

/Louise

"Ska du jobba för NASA senare i livet?"

2010-12-04 @ 01:28:30
"Nej, hurså?"
"Du pluggar ju HELA tiden!"

Ja, det gör jag verkligen. Dag som natt, känns det som. Men jag har nyss gjort klart ytterligare en uppgift. Så det går framåt igen. Nu är det bara en skriftlig uppgift till, sen är det muntlig presentation på tisdag samt tenta nästa onsdag. Det borde jag väl ändå klara tycker jag. Åtminstone om jag håller uppe ambitionen ett tag till. Fast det börjar ta på krafterna. Känner mig helt utmattad och jag bara tänker skola hela tiden, och man blir så himla trött av det, både fysiskt och psykiskt.

Men som sagt; 13 dagar kvar. Sen kan jag sova och slappa så mycket jag vill. På tal om det, dagen efter tentan är helt full med saker jag ska göra, enligt min almenacka. Det står saker så som "sova, äta, slappa, leka, baka, titta på tv, sova, sova, sova, äta, sova, spela piano, äta, sova". Helt galet. Inte ro här inte, haha!

Måste passa på att länka en liten låt som jag tyckte var lite mysig (om jag gillar Good Ol' Hank Williams):
Weary Blues From Waiting

Ta hand om er! :)

Nagelbitare vs. Street-smarta busschaffisar.

2010-12-02 @ 14:35:41
Att bita på naglarna är som tunga droger - gör det bara inte! Jag vet att det finns ett helt gäng med folk som biter på naglarna, men med risk för att låta riktigt dryg och elak måste jag bara säga att det är jätteäckligt. Och det finns ett fåtal saker som får mig att verkligen känna mig så äcklad, och förutom blodpudding är nagelbitande ett av dem. Jag klarar verkligen inte av att se folk stå på tunnelbanan och bita på naglarna. Det är som en trafikolycka - det är hemskt, men man kan inte se bort. Så istället sitter jag där och stirrar med avsmak.

Först och främst; se på dina händerna. Se på fingrarna. Där sitter naglar. Hårda saker som det samlas smuts under. Väljer du därefter att sätta dessa i munnen och gnaga på dem? Fy FAN, säger jag bara.
Och inte bara för att det är allmänt äckligt, utan tänk även att du går på stan. Du kollar kanske i lite affärer, tar på handtag och andra saker som hundratals andra tagit på, åker rulltrappa, tar på samma räcke som alla andra. Du ställer dig på tunnelbanan, kanske tar dina redan smutsiga händer och tar tag i en stång som Gud vet hur många människor har hållt i, för att inte tappa balansen. Sen stoppar du dina äckliga fingrar i munnen, för att sedan föra dina egna eventuella baciller vidare till nästa trappräcke! Blä! Och till råga på allt förstör man ju nagelbanden som en tokig.

Okej, fine, jag "fattar inte hur det är att ha ovanan". Sant, det gör jag inte. Men jag kan fortfarande tycka det är äckligt. Så bit ni på era naglar, gör det. Bara jag slipper se!


Moving on....


Ni vet när man ställer sig vid Gullmarsplan, eller någon annan stor knutpunkt, där många människor ställer sig och väntar på samma buss? Köerna blir snabbt längre, och bussen kommer inte. En minut till avgång och DÄR kommer bussen. Man vet att det kommer ta minst fem minuter innan alla kommit på plats och bussen åker. Så när chaufförern kör fram, öppnar alla dörrar och ropar ut att "Det går bra att gå på där bak!", då känner man sig lite så där extra lyckligt lottad som får åka med en så smart chaffis. Känns desto mer tacksamt när dagstemperaturen ligger ner mot -10 grader.


Slutsatsen är alltså följande:

Nagelbitare - Busschaffis, 0 - 1

Mitt i natten-bloggning

2010-12-02 @ 03:35:48
Jag satt verkligen halva natten och plugagade. Den uppgift jag var tvungen att få klart så här på stört tog längre tid än jag räknat med. Så nu är klockan halv fyra på natten, om fyra och en halv timme måste jag åka till skolan, och jag ska ha hunnit sova och gått upp innan dess, haha. Det smartaste vore ju om jag gick och lade mig och inte satte mig och bloggade. Men jag blev klar, och är så nöjd, för jag satt verkligen fast länge. Så jag var tvungen att dela med mig om framgången. Men hur som helst är en sak avklarad, och that's all that matter, just nu. Men nu ska jag försöka få några timmars sömn.

Hasta luego!
<3

Sp på Su = stress

2010-12-01 @ 20:26:11
Det är så mitt liv ser ut just nu. Det känns som att allt jag är, är studier. Tänker, äter och andas plugg och stress. Jag har till och med kommit på mig själv med att svara "sådär" när folk frågar hur jag mår. Men grejen är ju den att jag är bara stressad. Egentligen mår jag ju prima!

Men nu har jag bara två veckor kvar. Jag har tre skriftliga inlämningsuppgifter som ska vara inne imorgon och på fredag, en muntlig presentation på tisdag samt min sista tenta onsdagen 15e december. Om det går åt skogen behöver jag ju göra omtenta i mitten av januri, men det är negativt tänkande, så låt oss säga att jag klarar tentan, haha. Då är det ju faktiskt bara så att jag har två veckor kvar, sen är jag ledig ända in i slutet av januari! Och det blir en välbehövd paus. För just nu försöker jag plugga varje ledig timme jag har, och man blir helt utmattad av det.

Men som det ser ut nu så ska jag skriva så mycket på mina skriftliga uppgifter som möjligt ikväll, även om jag måste sitta halva natten. För jag Måste få det gjort. Men jag hoppas det går bra. Jag har fått tips av Emil på en bra verb-böjarsida på internet, som borde hjälpa mig en hel del.

Men det är bäst att jag fortsätter nu. Önska mig lycka till, och ha det underbart!
<3

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com