Tors 31 mars

2011-03-31 @ 14:46:32
Och idag fyller en av mina farbröder år! Haha


Igår kväll var jag iväg till min moster på syjunta. Det var jag, moster, mamma, syster, en kusin, mormor och gammelfaster. Hur trevligt som helst! Fast det var bara min syster som gjorde någonting inom sömnads-vägen. Min kusin bakade, och jag skrev uppsatts, de andra drack vin och snackade, haha. Men det var trevligt i alla fall. Och jag fick klart min uppsatts hyfsat snabbt. Men jag tror att den blev ganska dålig. Jag vet inte om det var för att jag halvlyssnade på de andra, om det var vinet, eller om jag helt enkelt inte orkade bry mig om ifall den blev lite dålig. Haha, så länge jag får godkänt kan jag inte klaga. Men det återstår att se!

Och för första gången vaknade jag och tänkte "vad sent jag vaknar, klockan är ju tjugo över nio!". Den tanken hade inte ens slagit mig för några månader sen, men jag har sagt det förr, och jag säger det igen - det är jätteskönt!

Om en liten stund ska jag gå och sätta på mig lite bättre kläder, för att sedan ta mig ner mot Skarpnäck. Jag måste låna en bok där, innan jag drar vidare till musikalen. Men biblioteket stänger en timme innan musikalen börjar, så jag har kommit på att jag ska ta mig tillfället i akt att köpa en glass och ta en lugn promenad, nu när det är så soligt ute. Väl behövd promenad! Eller så kanske jag ska ta mig en långpromenad, och ge mig ut redan nu och gå ända hemifrån? Hm, lite lätt lockande, måste jag säga. Ska se hur jag gör. Jag tar't som det kommer!

Tjenixen!

Ons 30 mars

2011-03-30 @ 10:30:12
Idag fyller min farmor år. Enligt hon själv fyller hon 29 år, för 45e gången eller något liknande, haha.

Men det var egentligen inte det jag tänkte skriva om. Fast egentligen borde jag inte skriva alls, eftersom jag borde läsa Oliver Twist. Men jag får skynda mig här. För jag var bara tvungen att skriva om att jag hittade en liten broschyr om snaps! Och helt logiskt började jag tänka på midsommar, då det inte bara handlade om snaps, utan det var bilder på sill, potatis med dill, räkor, grillat, jordgubbar - rubbet! Inte undra på att man längtar. För längtar, det gör jag! Speciellt efter att ha suttit hela dagen, för ett par dagar sedan, och sjungit och spelat svenska sommarvisor om maskrosor som är som Små solar i gräset och att Jag tror på sommaren. Då känns det ganska logiskt att längta. Och trots att det ännu är ganska kyligt ute så är ju faktiskt varmare dagar på väg, så nu blir det bara bättre! Och om ni tvivlar så kan ni ju alltid lyssna på denna.

Tjohej!

Tis 29 mars

2011-03-29 @ 22:35:58
Det blev ingen kamera idag. Riktigt tråkigt! Det var ett erbjudande som var ortroligt prisvärt. Men vi var inte de enda som hade tänkt det. De sålde slut i hela Stockholm inom en halvtimme. Helt sjukt! Nog anade jag att många skulle vara på hugget, men det är ju helt galet vad fort det kan gå! Men vi ska leta vidare, och förhoppningsvis hittar vi vår lilla kamera.

Och jag måste bara säga att "Oliver Twist" är nog den långsammaste bok jag någonsin läst. Jag har läst hela dagen, med paus för det vanliga som mat och så. Men jag har inte läst hundra sidor! Och boken har femhundra sidor. Hela dagen! Jag håller på att bli galen. Jag kommer verkligen ingenstans med den där jäkla boken. Och jag som hade tänkt att ha läst ut den vid det här laget. Men tji fick jag! Men jag får lösa det på något vis. Om inte annat får jag improvisera fram något runt det jag kan. Vad gör man inte, liksom?

Mån 28 mars

2011-03-28 @ 16:17:41
Jag måste börja med att säga att mina föräldrar är bland de roligaste människorna jag vet! De fyllde båda 50 år i januari resp. april, samt firade 25 år som gifta i augusti. Förra året. De hade tänkt ha stor fest och hela köret lagom för att fira allt det där. För ungefär en minut sen fick jag ett sms om att nu har de bokat ställe. Bara så där ett år senare. Men ja, varför inte? Haha! Kul att de fick de gjort över huvud taget, jag förväntade mig nästan att det skulle lägga det på hyllan och damma av idén lagom tills de fyllde 60. Så i slutet av maj blir det fest! Och jag blev varnad redan tre år tidigare att jag skulle få ansvara för musiken. Bland mycket annat jag kommer få göra. Men det ska bli kul ändå!

Och när jag är klar med det måste jag säga att jag nog har de knalligaste rosa naglarna i stan. De skulle säkert lysa i mörkret. Och de är riktigt balla! Helt olikt Louise 2005 så älskar Louise 2011 riktigt riktigt riktigt rosa naglar. Helt olikt Louise 2005 så gillar Louise 2011 rosa. Det kan ju vara den största skillnaden. Faktiskt. Men som sagt, jag klagar inte. Och det är ju trevligare att bredda sin smak än att förminska den!


Uppdatering av bilder.

Och på tal om bilder så kommer en ny fin liten systemkamera att bli en del av vår familj imorgon! Jag längtar!

Peace!

Lör 26 mars

2011-03-26 @ 15:09:18
Igår hade jag en lugn kväll hemma, vilket var jätteskönt. Jag blev lite övertrött/uttråkad ett tag, men jag gick och lade mig och somnade ganska snabbt istället, haha! Vilket resulterade i att jag vaknade strax före nio idag. Det är väldigt intressant att ha en sån "normal" dygnsrytm, även när man är ledig. Det har jag inte haft på väldigt länge. Men jag måste säga att det är ganska skönt, man får så himla mycket gjort, när man väl bestämmer sig för't!

Och idag ska jag iväg på Togafest! Det ni! Det ska bli riktigt kul. Jag hoppas bara att min "toga" av ett enkelt lakan funkar bra. Jag tror att den är okej, men det största problemet är att vita lakan är lätt genomskinliga. Men det går att ordna, det med!

Det blir nog kul hur som helst! Det kanske kommer någon bild efter kvällen. Återstår att se. Men ha en trevlig helg!

Peace!

Uppe med tuppen

2011-03-25 @ 09:00:15
Eller kanske inte. Men jag hade tänkt att gå upp runt tio idag, bara för att jag kan, för min tenta börjar inte förrän kl 14. Men jag vaknade klockan åtta och var klarvaken. Men jag insåg då att det är faktiskt himla skönt att gå upp tidigt när man ska iväg sent, för då hinner man med så mycket saker man måste och inte måste göra. Jag har till exempel deklarerat, ätit frukost, köpt tågbiljett, betalat telefonräkningen. Och jag har inte ens varit vaken en timma! Men det känns som sagt ganska skönt, för man kan bara ta allt i exakt den takt man vill.

Men angående tågbiljetterna - Den 14 april åker jag till Göteborg och hänger med Simone, tills vi tillsammans åker tillbaka till hufvudstaden den 19e. Det ska bli så otroligt roligt, både att få komma iväg och självklart att få träffa Simone! Och turligt nog har det hittats billiga biljetter också! 282 kr, tur och retur, med tåg. Det kallar jag ett bra köp!

Hej så länge!

Solnedgång 21 mars

2011-03-24 @ 21:37:10

Lite dålig bild, men jag ville bara visa hur häftiga solnedgångar kan vara :D Och så här på det ljusare halvåret syns hela kalaset väldigt bra från vårt köksfönster.

Jag kommer förhoppningsvis lägga upp lite fler bilder imorgon, som jag har samlat på mig under tiden jag inte lagt upp några, haha. Men jag är lite dålig på att ta bilder över huvud taget, så räkna inte med så många. Men någon bild hittar jag nog :)

Tjohej!

Tors 24 mars

2011-03-24 @ 18:36:42
Idag kändes det som om vändningen kom. Jag mår fortfarande lite illa och så där, men jag känner mig lättare än på länge. Och lite som att jag skrattat idag för första gången på länge. Fast Tove ringde igår. Då skrattade jag. Tack Tove.

Jag tog mig till skolan, och var ganska nere, och jag pratade med studievägledaren, vilket gjorde mig ganska förvirrad. Jag hade tänkt att det där med att droppa en kurs skulle vara lite smidigare än det är. Men jag kommer nog sluta med mindre än 30 poäng. Men jag behöver bara 18, så med min plan jag har blir det bra ändå. Och bara där känner jag mig betydligt mer lättad. Så förhoppningsvis blir min mage gladare snart igen.

Men inte nog med det! Jag får tillbaka skatt. Två och ett halvt lax, det tackar jag väldigt mycket för, eftersom jag alltid oroar mig för vad saker och ting kostar. Så nu kan jag kanske slappna av lite. Och jag ska åka till Simone i Göteborg i april, och då kan det behövas lite pengar!

Och sist men inte minst - jag är med i Åhléns Klubb, och jag loggade in på mailen, och såg att jag kunde få ett litet sms som ger mig 30% på vårjackor, genom att bara logga in. Sagt och gjort! Så nu ska jag se ifall jag hittar nån fin vårjacka jag kan unna mig.

Jag hoppar den här turen håller i sig lite till. Because I like it! Me wants it!

Peace out, lovers and haters!

Louise har:

2011-03-22 @ 14:25:44
  • ... tenta på fredag.
  • ... inte pluggat till tentan på fredag.
  • ... troligtvis magkatarr. Skit, helt enkelt.
  • ... ringt csn, och fick otroligt nog prata med en trevlig människa.
  • ... ingen musikal på torsdag. Kasst.
  • ... nog bestämt sig för att skippa en delkurs på engelskan, så hon slipper ha magkatarr.
  • ... inte tränat på alldeles för länge.
  • ... ett stökigt rum.
  • ... har uppenbarligen alldeles för lätt att bli distraherad.

Sön 20 mars

2011-03-20 @ 16:33:18
Jag ska försöka att inte skriva nåt tråkigt, för det är så himla.. tråkigt.

Så istället skriver jag så här; Vilket härligt väder vi har det! Och imorgon och på tisdag ska det bli 8-9 grader, så det ser fint ut. Och inte nog med det, imorgon är det vårddagjämning. Så från och med det är dagen längre än natten, vilket jag gillar. Och det blir bara bättre liksom! Helt underbart härligt.

Och sen kan jag ju säga att den här låten är en låt som jag fann på Spotify och gillade direkt. Jag hoppas ni gör det också.

Vi kanske ses ute i vårsolen.

Tjipp haj!

Fre 18 mars

2011-03-18 @ 21:49:55
Igår kände jag mig sluskig, så jag filade naglarna. Idag målade jag naglade, för jag kände mig fortfarande sluskig. Det hjälpte inte. Nu är jag bara en slusk med rosa naglar. En deppig, omotiverad, asocial slusk med röda, svullna ögon och magont. Och tydligen svaga nypor. Gjorde en smoothie - men får inte upp mixerlocket. Så nu står den i kylen och väntar på att pappa ska komma hem och hjälpa mig.

Jag slår vad om att min smoothie har något emot sluskar.

Tors 17 mars - St Patrick's Day

2011-03-17 @ 11:30:54
Först och främst måste jag som engelskastudent påminna alla om att idag är det Saint Patrick's Day! På med de gröna kläderna, vetja!

Och sen kan jag säga att jag är fortfarande ganska seg. Men jag ska städa lite till, och sen ska jag försöka ta mig ut på en lugn promenad. Och så ska jag nog passa på att lunka förbi apoteket för att köpa lite vitaminer. Känns som att det kan behövas.

Och gissa vem som gick upp kl 9 idag, även fast hon inte har några planer? Just ja, Lussan, Lojsan, Lisa liten, lilla jag. Så tidigt har jag inte gått upp på en ledig dag på länge. Men jag gick förvisso och lade mig betydligt tidigare än jag gjort på väldigt länge. Så det är lite skönt faktiskt. Man får en massa gjort i alla fall. Vilket är bra, för det behövs i mitt bombnedslag till rum.

Men idag är det musikal. Jag hoppas att det blir riktigt roligt, för jag behöver lite kuligheter ikväll.

Tjo hej så länge!

Ons 16 mars

2011-03-16 @ 11:10:19
22.50
Den här dagen har verkligen bara varit helt värdelös. Att jag försov mig var bara början.. Och jag vet inte ens hur jag försov mig heller. För jag hade ställt klockan, så jag vet inte om klockan av någon underlig anledning inte ringde, eller om jag helt enkelt bara sov så sjukt djupt att jag inte vaknade. För jag vaknade inte ens till av någonting alls under morgonen.

Men inte sjutton blev dagen bättre från det. Nej, jag har gått omkring och frusit, smånyst och hostat till ibland och känt mig allmänt hängig, sådär som när man håller på att bli förkyld. Så det blev ingen promenad, och jag har bara varit hemma och inte gjort ett skit. Och inte nog med det blir jag så himla emotionell när jag är så där halvhängig. Så jag har gått omkring och varit helt gråtig helt utan anledning hela dagen. Och när jag och mamma helt plötsligt slutar tala samma språk under kvällen så bara brister allt. Om vi säger så här; himla tur att jag inte sminkat mig idag.

Jäkla dålig dag... Så nu tar jag min katt, och lägger mig och sover, och hoppas att jag har fel angående min "förkylning" och att morgondagen blir raka motsatsen mot vad den här värdelösa dagen har varit.11.10
Idag försov jag mig. Jag vaknade 10 minuter innan min föreläsning började. Fail, på det! Så för att slippa åka till skolan för att höra sista kvarten så bestämde jag mig för att stanna hemma. Ska försöka ta mig ut på en promenad. Måste ju hålla koll på hur det smälter på stigen där jag brukar jogga, så jag vet när jag kan börja jogga igen utan att riskera att bryta både armar och ben. För det vore ju onekligen tråkigt att göra det. Jag hoppas att det har smält undan ganska bra, för det känns som att jag har riktigt mycket spring i benen som behöver komma ut!

Tis 15 mars

2011-03-15 @ 23:54:29
Klockan är ganska mycket, och jag borde sova, fast jag har inte några planer på att sova, faktiskt. Inte för att jag har något vettigare att göra heller. Titta på tv? Väldigt vettigt.. Not! Så jag bloggar. Om vad? Nada. Jag har inte så mycket vettigt att blogga om. Nada.

Mån 14 mars

2011-03-14 @ 19:37:00
Kan fortsätta med att berätta om helgen.

I lördags blev Jessica, som fyllt 20 i veckan, firad. Det blev middag, vin och härligt sällskap hos henne, innan vi till slut tog oss till Underbara Bar. Och dit kom även Sïmone, Linnéa, Helen och Erika, vilket var väldigt trevligt! Träffade nästan alla mina bästa vänner på en och samma helg, kunde inte bli bättre! Underbara Bar var riktigt roligt, men till slut blev jag så himla slut att jag kilade hemåt, och somnade väldigt tungt.

Söndag hade blivit awesome, men... det blev den inte. Det hela resulterade i att jag inte kunde träffa Simone, jag fick panikångest, och satt och försökte stirra mina läxor till döds, innan jag insåg att det inte fungerade. Istället ställde jag mig frågan "Vad händer om jag skiter i en delkurs?". För lingvistiken och syntax och allt vad det är tar kål på mig, och jag vill inte ens ta i den med tång! Så jag ska se vad jag kan göra för att klara den här terminen utan att gå in i väggen.

Så idag vaknade jag och var helt bläää, både för att jag tror jag börjar bli förkyld, och på grund av plugget. Men som tur var så hade mina klasskompisar inte heller varit särskilt bra på att göra läxorna, och hur hemskt det än låter så var det lite uppmuntrande, att man inte var själv! Dessutom är de så härligt roliga, så det piggade upp mig ganska mycket.

Och imorgon är det inga lektioner, så ikväll känns det bra. Imorgon kväll känner jag mig nog inte lika glad, haha. Ni får vara beredda på att mitt humör pendlar i takt med mina lektioner och läxor. För det här är inte kul längre!

Tjo flöjt!

Lör 12 mars

2011-03-12 @ 12:55:12
Jag har egentligen jättebråttom iväg, men jag kände mig bara tvungen att skriva att jag hade en så sjukt rolig kväll igår. Det fanns absolut ingenting som var det minsta tråkigt med gårdagskvällen.

Åkte iväg och träffade Tove och Josefine, och deras vänner på Viking, men jag hann bara vara där en tio minuter innan jag och Tove åkte vidare. Vi mötte upp Ragnar, och drog vidare till lite musikalfolk som var på The Regents Pub. Det skönaste stället! En engelsk pub, där de i baren inte pratar svenska. Wonderful! Det fanns en scen och en gitarr, så självklart kunde vi musik-nördar inte hålla oss borta. Matilda, jag och Tove spelade, och det var bland det roligaste jag gjort på länge. Gosh, helt galet vad jag älskar det där! Men där var min pub-debut, haha!

Nej men oj oj oj, så roligt det var. Och alla härliga människor. Lovelovelovelove!

Hur mycket värmer solen?

2011-03-11 @ 12:21:58
Jo, det ska jag tala om för er.

Svaret är: tillräckligt mycket för att jag ska kunna sitta ute på balkongen, i linne och ändå svettas lite grann. Till och med så pass mycket att jag redan nu kunnat påbörja min "Ska ha lite färg till sommaren"-utmaning, jag givit mig själv, och hala upp linnet och sola magen. Det är inte ens särskilt kallt när det kommer förbi en vind. Utan bara så där härligt svalkande. Jag sitter till och med och bloggar på balkongen, mitt i solningen! Härligt värre!

Så jag älskar lediga, soliga dagar.

Och inte nog med det, jag har på en gammal "Absolute Sommar" från 1996 eller något sånt, som gör att jag näsan börjar tro att det är sommar, när jag sluter ögonen några minuter.

Jag njuter. Hoppas ni också gör det.

Peace!

Tis 8 mars

2011-03-08 @ 23:42:47
Har egentligen inget vettigt att säga, förutom att en av uppgifterna är klara. Med 40 minuter till godo. Jag trodde jag skulle sitta och skrika i panik fem minuter innan, men det gick ju bra. Den skulle dessutom vara 400-600 ord, jag tänkte att jag skulle få kämpa med 400. Slutade på 570. Det känns jätteskönt att ha den ur världen. Nu ska jag bara göra klart den andra, vilket inte är så bara, den är tydligen ganska svår att komma igång med. Men jag har sista-minuten-pluggat sen sjunde klass, och jag har sällan misslyckats. Det tär självklart, sista-minuten-plugg är inget jag rekommenderar eller så, jag har helt enkelt ingen studieteknik, så det blir så. Men det jag menar är att jag hoppas och tror att om jag bara kommer in i det så kanske det går ganska bra ändå.

Hur som; one down, one to go.

Peace!

Mån 7 mars

2011-03-07 @ 13:19:26
19.00

Nej, jag kan inte koncentrera mig...

Hurrni! Jag vill ha det riktigt kul, mysigt och jättesomrigt på midsommar (ja, jag längtar..!). Men jag vet ännu inte hur och var och så vidare. Har ni inga idéer själva? Då vet ni vem ni kan höra av er till!

Gosh, så jag vill ha sommar, sol, värme, blomsterkrans i håret, fina och somriga klänningar, rosévin med jordgubbar, bara jordgubbar, midsommarstång, morgon-, förmiddag-, eftermiddag-, kväll- och nattbad. Ta mig till den svenska sommaren, nu på stört!17.55

Nej, jag har inte pluggat. Men jag har däremot lagat riktigt god mat! Ni förstår, jag var så där ambitiös och gjorde min egen marinad att gosa in kyckligen i. Och jag kan erkänna att jag hade ingen aning om vad jag gjorde, för jag och marinad har aldrig bekantas oss förut. Men jag måste även erkänna att det blev riktigt lyckat. Mumma! Blev lite stolt över mig själv! Fast de gångerna jag har lagat godast mat är de gånger jag bara experimenterat mig fram. Och det är tydligen ett vinnande koncept. Till skillnad från min studieteknik... Hur som haver, mat går före, haha. Äta bör man, annars dör man.

Peace!13.15

Nu har jag kommit hem, ska äta lunch, och sen plugga - vi får se hur det går. Men innan jag fokuserar, måste jag vara ofokuserad ett tag, haha. Och jag måste säga att 118 100 har en riktigt rolig sida, där man kan slumpa fram frågor folk har ställt. Och ibland hittar man väldigt flummiga och roliga saker. Så som denna:

Fråga: Varför är macke en sån brajjtorsk för?
Svar: Antagligen för att han nyttjar otillåtna preparat allt för mycket. Säg till honom att trappa ner. Mvh 118100.

Det underbara med det hela är ju att frågorna kan vara oseriösa, men svaren är så där seriösa, ibland nästan ironiskt seriösa. Och jag tycker det är helt otroligt underhållande.

Något annat som är underhållande är OLW's hemsida, där alla deras (underbart roliga) reklamfilmer ligger upp att skåda, nya som gamla. En klassiker är ju "Var ä' brudarna?" som jag citerar mer än ofta, och ingen verkar förstå hur roligt jag tycker att det är. Så ta en titt, skratta, minns!

Tjolahopp!

Sön 6 mars

2011-03-06 @ 15:51:07
Söndag, ännu en fin och solig dag. Och jag bara njuter. Men till mitt eget förtret är jag fruktansvärt dålig på att gå ut i solen. Men jag får försöka bättra mig. Och nu blir det ju faktiskt bara varmare och ljusare för var dag, så jag ska nog ta ikapp det där snart. Jag tror jag stannar inne för att jag känner att jag har jättemycket att göra, och jättemycket saker att ta itu med. Lite som om jag känner att jag inte har tid att ta mig ut. Vilket är dumt, med tanke på att jag inte ens gör det jag borde (återkommande tema i bloggen?). Jag får väl skylla på att jag har mycket att tänka på, vilket bara är en dålig ursäkt, även om det är sant.

Men jag ska sluta prata strunt, ta mig en kopp te och komma någon vart med alla mina saker att göra. För snabbt går det inte.

Take care!

Favorit i repris

2011-03-05 @ 14:08:25
Det var det som händer igår; ett glas vin och en fika med Simone. Fast igår kilade vi till Hellströms där Josefine och hennes vänner var. Det blev ett kort, men trevligt möte. Vi knatade sedan vidare via Gamla Stan, för att sedan dra till Café 60. Väldigt trevligt faktiskt.

Idag skulle jag egentligen ha suttit barnvakt, men barnen är sjuka. Så systern ville inte vara borta hela kvällen, och jag vill inte riskera att bli smittad, så det blev inget alls. Men jag får erbjuda mig en annan gång istället.

Och.. det var allt jag vill skriva för tillfället, så...

Peace!

Ons 2 mars

2011-03-02 @ 22:16:52
Jag tänkte gå och träna idag, men det blidde inte av. Jag kände mig inte alls på humör för ett till jympa-pass, var inte så sugen på aerobics eller afro, och jag orkade inte åka längre än skarpnäck eller farsta. Och med tanke på att jag inte orkade det bestämde jag mig för att ta en lugn kväll. De är underskattade! Dessutom har jag inga lektioner imorgon och på fredag, så jag kanske kan hitta något fint pass så där mitt på dagen. Vore ju väldigt trevligt.

Och idag har varit en ganska härlig dag. Ätit god mat, kort dag i skolan, fick trevligt samtal från min lilla (eller inte så lilla, på så där två meter...) vän Tommy, vädret var underbart, precis så jag vill ha det. Och jag hoppas att det håller i sig länge, och att det börjar bli varmt nu. Mars och allt.

Och på tal om värme - jag kanske är helt galen, men jag har redan börjat fundera på över vad som händer till midsommar. Inte så lätt, då ingen annan börjat planera för midsommar, haha. Men någon måste ju börja. Hux Flux så är det juni, liksom. Men vi får se vad det blir. Hur som hoppas jag bara att det blir en riktigt rolig midsommar. Fast ofast blir det vad man gör det till.

Och med det - peace!

Tis 1 mars

2011-03-01 @ 16:58:27
Ja, då var det mars! I DN började hela Sverige se grönt ut, och solen kikar fram här och var. Jag gillar't.

Och idag vaknade jag med volym i håret värdigt Dolly Parton. Väldigt intressant, måste jag säga. Jag såg inte riktigt  klok ut. Men det var skönt att börja dagen med ett skratt. Man borde göra det varje dag.

Nu ska jag kika efter nåt kul att laga till middag. Får se vad det blir.

Peace!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com