Fotouppdatering!

2011-01-31 @ 21:10:10
Har några bilder till som jag har tänkt lägga upp, men som inte kommit upp. Så de får åka upp nu istället. Det är lite bilder från nyår, någon soluppgång eller så, samt några till bilder från gårdagen. Det saknar fortfarande ett par bilder från mellandagarna, men jag får se om de kommer fram senare. Tills vidare (eller tills jag tar nya bilder, som jag ska försöka bli bättre på) så får ni nöja er med dessa. Enjoy!


3 x P

2011-01-30 @ 17:29:19
Promenad, Picknick, Plåtning.

Efter flera dagars dissande och deppande, så tog jag och Simone och packade våra väskor med te, muffins (Simone hade gudomligt goda Pizzamuffins med sig. Mumma!) och sittunderlag och gav oss ut på en långpromenad runt Flatensjön. Och jag kan säga att det var precis vad jag behövde. Solen sken, det var lagom temperatur och det var uppfriskande och uppiggande. Och då Simone hade sin fina kamera med sig, och jag hade min.. mobil (den har dock en helt gäng megapixlar), så kunde vi inte låta bli att stanna till då och då och ta lite bilder. (Klicka på dem för att se dem i större format.)Jag har betydligt fler bilder, men de flesta är ungefär likadana. Men det kanske kommer lite fler bilder lite senare, men här är i alla fall några stycken. Men det var en härlig promenad, och nu känner jag mig verkligen redo att möta nästa vecka med nya tag, och ett nytt humör.

Lör 2011-01-29

2011-01-29 @ 16:16:02
Ingenting blir som man tänkt sig. Det är var jag kommit fram till de senaste dagarna.

Torsdagen (som skulle bli awesome) resulterade i att jag var helt sänkt och sur hela dagen. Den slutade i att Lokomotiv Musikal valde att göra en musikal som inte många var särskilt insatta i, vilket jag verkligen inte hade trott.
Fredagens planer blev näst intill utsuddade. Jag mådde ganska kasst redan på torsdag kväll, så jag ställde in fredagens träningspass, och likaså utgångs-planerna med Tove och Josefine (vilket gjorde mig ledsen..). Jag och Helene var dock i Skärholmen och såg musikalrep, och det var kul. Roligast var att träffa gamla lärare. Jag känner mig alltid så hemma när jag är på Scengymnasiet. Saknar det faktiskt.

Och idag! Idag ska vi ha kalas för mamma som fyllde år förra veckan, och jag skulle baka muffins. Det började bra, blev kaos i mitten och helt okej i slutändan. Snacka om att jag kom upp i varv i alla fall.

Men nu ska det fortsätta städas här. Höres!

Upp och ner

2011-01-27 @ 23:59:31
Idag har varit helt kaos, upp och ner, bak och fram och huller om buller. Men bara för mig själv. Inget särskilt som har hänt så, utan jag har bara mått allmänt kasst. Magont, trötthet, huvudvärk och så vidare, med små ljusglimtar här och var. Till exempel hade jag en fin och underbart rolig lunch med Helene. Det förgyllde verkligen hela min dag. Men jag hann självklart bli seg och deppad på vägen hem, så lagom till musikalen var jag så opeppad som en människa kan bli. Men som sagt - fina människor. Även om jag inte var mitt bästa jag... Men jag ska få träffa både Helene, Josefine och Tove imorgon, så det kan bara bli bättre än idag.

För imorgon ser mitt schema ut som följande:
  • Träning.
  • Se på musikalrep med Helene.
  • Ut och göra stan med Tove och Josefine.
Ni ser. Bara roliga saker! Det kan bara bli bra. Dessutom kommer vår nya soffa imorgon. Så nu ska jag sova, så jag orkar köra slut på mig själv imorgon, så jag kan provligga soffan - hela helgen.

Tors 2011-01-27

2011-01-27 @ 16:31:35
Jag tänkte skriva ett jättetråkigt inlägg om hur opepp jag är. Men jag skriver så här istället:

Torsdag = Musikal = Fina vänner. Och fina vänner går alltid hem hos mig.

Ki Balans

2011-01-25 @ 13:43:22
Jag har precis varit och tränat något som Friskis&Svettis kallar Ki Balans. Qigong-övningar med fokus på styrka, balans, smidighet, andning och medvetenhet om sin kropp. Och det var faktiskt väldigt skönt. Jag är ju skamligt stel för att vara 20 år, så det var precis vad jag behövde. Men det kan nog komma att kännas, men det ska det göra! Det är definitivt något jag kommer köra flera gånger. Känner mig varm i kroppen, även om det var lugn träning.

Men imorgon blir det Afro med fina Simone, då blir det väl allt annat än lugnt! Ser riktigt fram emot det.

Confessions

2011-01-22 @ 21:29:02
Jag måste erkänna en sak. Jag är trött. Och inte på det där "klockan är mycket, jag borde sova"-sättet. Utan psykiskt trött. Troligtvis mycket beroende på denna årstiden. Men sån är jag, jag blir sån. Så därför sitter jag nu här, lördag - kvart över nio på kvällen. Jag sitter i mjukiskläder och lyssnar på massa seg musik. Inget festligt alls. Inte heller har jag planer att röra på mig under kvällen. Tvärtom, de enda planer jag har är att dricka en kopp te och äta en lite chokladbit. Och ändå är jag så otroligt uttråkad. Det känns som om jag inte valt själv att sitta inne under lördagskvällen, men det är mitt val! Jag känner mig bara jätteosugen på att hitta på något.

Jag är okoncentrerad och oengagerad. Jag har knappt börjat skolan och jag är redan jättetrött. Det känns på sätt och vis som att jag har en mindre livskris, om jag ska överdriva det hela en del. Jag känner mig osäker, trött och seg, rädd för vad Fan jag ska göra i framtiden och hur jag ska ta mig dit, och alla de där frågorna man ställer sig när man är som alla deppigast. De snurrar i skallen på mig 24/7.

Och med detta vill jag be om ursäkt till alla mina fina vänner, som det känts som att jag har dissat de senaste dagarna och veckorna. It not you, it's me, ni vet, haha. Nej, skämt åsido. Jag känner mig verkligen jätteasocial, och jag hoppas att ni inte tycker att jag är tråkig och dissig. Och samtidigt som jag verkligen inte hoppats att det här är något ni uppmärksammat, så hoppas jag samtidigt att ni vet att det bara ligger på mig. För tro mig, jag vill inte vara så här seg, men det krävs så mycket ork från mig att orka. Ork som jag inte har just nu. So bare with me.

Puss

Fredagsmys

2011-01-21 @ 15:15:03
Efter mycket om och men har jag äntligen skickat in mina papper till CSN. Nu hoppas jag bara att det inte blir några andra problem. Men jag tycker att det borde gå bra.
Och på tal om bra, idag hade vi diagnostiskt test på engelskan. Det var ett test där högsta poäng var 160, och enligt vår lärare var de svåraste frågorna sådana som till och med personer med engelska som modersmål brukade ha fel på.
Jag fick 122. Och med tanke på att jag tyckte att jag gissade mig fram på mycket så är jag helt Toknöjd! :D

Känns som en bra start på kursen i alla fall. Och jag ska genast se till att det fortsätter så, och sätta mig och läsa det jag måste ha läst till på måndag, samtidigt som jag är barnvakt. Tunga grejor!

Tors 2011-01-20

2011-01-20 @ 23:08:14
Jag borde sova, och det ska jag snart göra. Men jag ville bara skriva av mig lite. Eller nej, det ville jag egentligen inte heller. Men hur som, jag tycker ni ska lyssna på A Change Is Gonna Come, med Sam Cooke, antingen på Spotify eller på YouTube. För den är en klassiker och helt underbar. Alla borde ha hört den åtminstone en gång i livet.

Skärpning!

2011-01-19 @ 23:19:14
Jag börjar faktiskt bli lite orolig. Var har min hjärna tagit vägen?! Jag har ju varit allmänt klantig den senaste veckan, men idag har jag varit ännu klantigare! Tre gånger om, dessutom!

Klantighet nr 1: Sitter på tunnelbanan på väg till Universitetet. Tittar efter ett tag på tåget upp och tänker "Här ska jag av!" Skyndar mig av, ser en skylten med texten Tekniska Högskolan. Tänker fundersamt "Här går inte jag i skolan..." innan jag inser mitt misstag och diskret kliver tillbaka på tåget.
Klantighet nr 2: Sitter hemma och tänker att jag ska boka in mig på ett träningspass nästa onsdag på Friskis&Svettis. Scrollar ner till rätt dag, hittar ett pass, tänker "Toppen!". Loggar in, letar upp onsdag, bokar in mig. Sedan ska jag dubbelkolla så passets bokats, och där står sedan att passet inte går att avboka (vilket händer en timme innan passet börjar). Tänker att det här inte är bra, och inser plötsligt att jag bokat in mig på dagens pass! Ringer smått panikslaget till F&S och frågar hur jag gör. Jag vill ju inte ha en missad bokning! Så det gjordes en anteckning, och de tar bort den nästa gång jag kommer dit. Men ack, vad klantigt av mig!
Klantighet nr 3: Är på väg till kvällens teater. Kliver på bussen, åker till Gullmarsplan, kliver av i Gullmarsplan och stoppar ner handen i fickan för att ta upp busskortet för att gå mot tunnelbanan. Stannar plötsligt till. Hittar inte busskortet! Letar i ena fickan, andra fickan, väskan sju gånger om, sedan fickorna igen, sedan väskan. Börjar få panik för att sedan på måfå stoppa ner handen i tredje fickan, vilken jag aldrig använder, och hittar till mig förvåning och lättnad mitt busskort.

Snälla, säg mig, vart har jag skallen?! Jag börjar bli lite trött på mina egna misstag. Men jag är i alla fall glad över att jag har så pass mycket hjärna med mig så jag upptäckt mina misstag snabbt! Det gör det lite lättare att skratta bort det hela.

Fail på fail

2011-01-18 @ 12:52:11
Igår: "Jag ska träna imorgon, Nice!"
Idag: "Jag skulle ha tränat, men jag försov mig..."

Fail.

Vaknade alldeles för sent, hann inte ens avboka passet. Min väckarklocka hade inte ringt. Jag upptäckte att klockan var felinställd, och inte ringer alls. Vilket förklarar varför jag sovit så länge på senaste tiden, vaknat och undrat varför jag inte hör min väckarklocka längre. Men tur är väl att jag märkte det innan jag började skolan. Hade kunnat bli jobbigt annars!

Mån 2011-01-17

2011-01-17 @ 20:08:22
Först och främst, mina fina kusin Lena fyller 21 idag. Massor med grattis till henne!

Secondly: Jag ska bli så jäkla fit! Eller... vänta.. Vi får se hur fit jag blir.. Men jag var med världens bästa Simone och tränade på Friskis igår, prövade på ett stycke danspass. Riktigt kul! Och träningsvärk i vaderna på det. Av alla ställen.. Men det är skönt, jag gillar träningsvärk, det är ett så obehagligt behagligt bevis på att man ansträngt sig. Ska för övrigt iväg och träna mer imorgon. Nice! Måste ju passa på att få in någon slags vana, innan skolan börjar.

Och jag känner i hela kroppen att jag ska röra på mig. Det är så skönt och man blir så glad och pigg. Det är ganska fascinerande att man inte lyssnar på sin kropp. Den som känner en allra bäst. Man vet att den och den maten inte är bra. Men man äter den ändå. Man vet att träning är bra och uppiggande, men ändå blir man stillasittande. Helt sjukt, om jag får säga det själv.

Uppdateringsfail

2011-01-16 @ 14:28:42
Jag kände att jag ville göra nåt nytt med min blogg. Så upptäckte jag gamla inställningar jag hade, och körde på med dem. Det såg ut att bli bra, tills headern hamnade lite konstigt, och hela fick inte vara med. Men ni kan ju bara se bortom det ett tag, till jag har skaffat mig ork att bråka med det där, haha.

Förresten, fin dag idag, va? Regn och grått. Men det är plusgrader i alla fall! Kanske inte så många, men man får väl vara glad för det lilla.

En sån där myshelg

2011-01-16 @ 00:15:45
Det är exakt vad jag har haft. Vilket är riktigt skönt, det känns som att jag inte har varit hemma på flera helger. Skönt!

Igår var jag hos Tove och hade det helmys med middag, film och allmänt mys. Idag har det bara varit städning och chillning, på hög nivå.

Och för att balansera det här stillasittandet ska jag till Friskis imorgon och träna med Simone. Blir nice, det där!

Men DU kan vara underkänd!

2011-01-14 @ 14:11:51
Har inte uppdaterat på några dagar, men nu ska ni få en uppdatering! En arg sådan! För jag är arg, och jag måste skriva av mig.

Så här är det: Jag har haft fyra delkurser i spanskan, och jag måste ha ett godkänt betyg i samtliga delkurser för att betyg i hela kursen. Men jag har inte fått betyg i en av delkurserna. Och det är en lärare jag inte ens hört ifrån ang min uppgift jag lämnade in. Så jag tänkte att jag skulle höra efter hur det låg till. Min syster var dock i skolan och hann före mig.

Det visar sig att min lärare gett mig underkänt på uppgiften. Först och främst fattar jag inte varför, jag gjorde det jag skulle. Och jag lämnade in den lite sent, men det var det en hel drös av människor som också gjorde, som fått betyg, så det känns inte troligt att det är anledningen. Så vad fan är fel?

Men jag kan ta en underkänd uppgift, nemas problemas. Det som gör mig fly förbannad är att jag hade gärna velat VETA det! Då hade jag kunnat göra nån kompletterande uppgift för en månad sen. Men nej, nu har min lärare åkt utomlands och mailar man och undrar, får man ungefär svaret "Jag är utomlands, så jag minns inte vad du fick för betyg, och vad du skrev". Så hur ska han kunna säga vad jag ska göra då? Så vad ska jag göra?

Jag har tillräckligt med poäng för att få CSN i alla fall, och det är det viktigaste. Men mina alternativ ser ut så här;
- Antingen gör jag en kompletterande uppgift (hur jag nu ska gå tillväga för att lyckas få reda på vad jag ska göra), och lägger ner massa massa massa ork och energi, som jag har inte har, på det.
- Eller så skiter jag i det hela. Då får jag inget betyg i delkursen, och inget samlat betyg för hela kursen. Och då känns det som om all energi och ork jag lagt ner på den delkursen (och i min ilska känns det som - hela kursen) har varit helt jäkla förgäves.

Vad jag än beslutar kommer jag känna mig trött, slut och ledsen ett tag. Troligast är dock att jag skiter i det hela. Jag lär inte ha någon jätteanvändning för mitt spanskabetyg i framtiden. Och skulle jag det har jag ju ändå tre delkurser som jag har betyg i.

Men sånt här gör en ändå så less. Jag hatar folk med dålig framförhållning. Jag fick underkänt, så jag förtjänar inte att veta det, eller vadå? Vad fan, säger jag bara.

Ny vecka, nya tag.

2011-01-10 @ 23:40:35
Efter att ha varit i något halvdött slags tillstånd sedan juldagen, så får vardagen börja komma igång igen.

Jag har ju köpt Friskis-kort, så det ska tränas. Imorgon har jag registrering till engelskan, så det ska pluggas. På onsdag ska jag se Djungelboken på Stadsteatern, så det ska teatras. Och bäst av allt:

På torsdag är det musikal igen, så det ska musikalas! HALLELUJAH!

Jag träffade även en fin gammal klasskompis idag, mysigast i världen. Och vi är ju musiker båda två, och jag vet inte om han vet det, men han peppade mig att ta tag i mitt eget musicerande igen. För det mesta har jag bara suttit hemma och plinkat på pianot, för mig själv, medan jag märker hur jag tappar mer och mer teknik på sångrösten. Men nu får det vända. Jag är faktiskt riktigt sugen på att få köra på, och faktiskt få känna mig bra på det jag gör igen.


Ny vecka, nya tag!

jahaaapp

2011-01-06 @ 01:10:40
Jag vet inte om jag skrivit innan att jag, till skillnad från tidigare år, har varit helt okej med vintern. Inga problem.

Det har gått över...

Jag har kommit på mig själv med att längta efter sommaren. Varje dag! Suck, alltså. Och med det kom vinterdeppen. Speciellt efter jul och nyår. Men vad sjutton, jag har klarat mig igenom 20 vintrar tidigare, jag klarar nog denna också.

Har för övrigt köpt ett träningskort på Friskis&Svettis, så jag ska börja ignorera vintern genom tränings också. Det blir nog riktigt bra, för jag måste komma i form. Det ska bli riktigt skönt faktiskt. Då kanske man är lite fit till sommaren i alla fall. Eller inte helt otränad i alla fall.

Och på tal om sommaren märkte jag nyligen att jag fortfarande har bikinilinjer sen i somras. Mer av sånt, tack!

RSS 2.0


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com